JAN BJÖRKLUND´s uttalande i SVD

Jag hoppas att det är felciterat... men i samband med SvD artikel om sommarskolan... säger Jan Björklund att sommarskolan inte är lösningen på längre sikt...

- Just nu har vi många elever som är underkända i högstadiet därför att kvaliteten i låg- och mellanstadiet har varit för låg. När eleverna väl går på högstadiet och inte kan tillräckligt, då måste man hjälpa till med olika stödåtgärder och detta är en, säger Jan Björklund.

SvD den 27 juni 2007 av journalisten Sofia Nilsson.

 

Jag tycker inte om att barn inte klarar sin skolgång. Jag tycker alla har rätt att klara sin skolgång. Men livet är inte bara i skolan. Barn har svårigheter som de tar sig igenom, barn hamnar i svackor, barn söker andra vägar för sitt lärande... varje lärare jag känner gör det bästa det kan för de barn som inte lyckas... samtalar med, hjälper, uppmuntrar, vill, stöttar, underlättar ... skolan har och är en plats för barn och ungdomar som växer upp och växer in i samhällets förväntningar och krav. Det är dynamiskt. Det är samspelande med allt det andra, såväl vad att lära i skolan som vad att lära utanför skolan.

Jag vill inte läsa uttalanden av detta slag jag läste nyss - att kvaliteten på låg- och mellanstadiet har varit för låg - alltför generaliserande. Skolvärlden är komplex. I denna komplexa värld verkar lärare tillsammans med elever.  Jag välkomnar Jan Björklund till en dag vid min skola. Bland lärare och elever. I ett klassrum. Gärna från förskoleklass upp till en niondeklass.

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: erica

Det är lätt att skylla på någon annan.

Postat av: Anne-Marie Körling

Ja - det är inte utvecklande att göra det. Det splittrar. Inte bra.
Anne-Marie

2007-06-27 @ 17:49:38
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Annis

Jag blir så upprörd över sådana uttalanden...det säger en del om kunskapen hos den som talar...?

2007-06-28 @ 00:09:22
URL: http://annis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback