SKOLÄMNE SKULD PÅ SCHEMAT

SKOLÄMNE PÅ SCHEMAT

image920

I Storbritanien har man ett finger i luften...vad behöver unga människor...eller rättare sagt vad behöver människan för kunskaper för att ingå och förstå ett samhälle. Nu vill britterna att unga människor (11-16 år) får lära sig om de ekonomiska förutsättningar, hushållsekonomi med inkomster och skulder. Jag tror detta är bra. Det är pengar det handlar om i alla situationer. Pengar, förmögenheter, brist på pengar, skulder och lån. Det är att blunda för verkligheten att inte fördjupa oss i denna realitet.

image927

Alla ska ha samma förutsättningar. Ekonomiskt lär vi aldrig få det. Men kunskapen om ekonomi kan vi dela med alla. De växande växer in i ekonomier oavsett vi vill benämna det så eller inte. Vi lever över våra tillgångar och våra barn lever upp i detta. Hur ska de hantera självständig ekonomi om de inte tidigare fått problematisera och lära utifrån exempel som kan generera strategier.

Ämnet är uppe på agendan. Vi behöver rusta unga människor för verkligheten. Kanske vi ska schemalägga ett nytt ämne, fundera i samma banor som britterna?

Anne-Marie






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback