ETT MOTIV TVÅ BILDER

image901

image902

SAMMA MOTIV men TVÅ OLIKA BILDER, två skilda innehåll.
Lägger vi till text kan texterna skapa helt andra bilder av det vi faktiskt ser. Därför är det viktigt att vi sätter ord på det vi ser. Det är en del i det vidgade textbegreppet. Bilden för något... kopplat till texten, rubriken, layouten och allt det som omger budskapet.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Haydee

Roligt att se hur olika samma motiv kan se ut på två olika bilder. Allt kan ses på minst två olika sätt, vilket är ganska fascinerande när man börjar tänka på det.
Fina bilder är det i vilket fall :)

Postat av: erica lövgren

Ja visst! Nu blev jag inspirerad att ta med mig denna ide in i klassrummet för att belysa hur missförstånd kan uppstå. Vi står på samma plats, tittar åt samma håll men du ser sten och jag ser himmel. Vem av oss ser rätt?

2007-07-23 @ 23:29:35
URL: http://klassiskt.blogspot.com
Postat av: Anonym

Så är det. Det gäller att berätta om vad vi ser och hur vi ser. Det är en källa till missförstånd om vi tror att vi upplever samma saker. Vi kan aldrig aldrig veta. Rätten att få sätta ord på det vi erfar hjälper oss att förstå hur och vad vi ser. Jag tycker så mycket om det där lilla, lilla huset...men här i fotografierna ser det inte så litet ut. Man kan också diskutera hur huset förändras i de olika motiven. Jag älskar den blåa himlen... Allt gott till er båda. Anne-Marie

2007-07-23 @ 23:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback