SKADEGÖRELSE PÅ SKOLORNA I INNERSTADEN...

...kostar årligen 1 200 000 kronor. En miljon tvåhundratusen kronor. Negativa utgifter. De skolor som arbetar med gemensamhetstänkande kring skadegörelser - dvs bland elever och personal - har lägre kostnader.

Den stora negativa summan kan översättas till

att alla elever i 522 klasser får varsin biobiljett
att 12 000 elever får ett säsongskort på Gröna Lund
att 36 364 elever får varsin Big Mac

så blir pengasumman mer åskådlig - och den presenteras i Södermalmsnytt lördagen den 28 april av Andreas Jennsche och Jacob Hellgren.

Samma summa pengar till bistånd - vad skulle det generera?
 
- om vi visade vad denna kostnad för skolans skadegörelse skulle innebära för att bygga upp en skola på exempelvis Madagascar? Hur många elever skulle då 1 200 000 svenska kronor gynna? Vad skulle varje elev få där?

Detta tankeexperiment skulle jag vilja se genomfört. 
Anne-Marie 

www.innerstadspress.se

Kommentarer
Postat av: Bitte Kajler

LYSANDE IDE`!!
Ska vi starta "damage effect - charitable" - tåg, med ungdomar från vår vänskola på Madagaskar?? De åker runt i landet och berättar om sin skola och skolgång - och om ingen skadegörelse sker så går en viss summa till vänskolan....som skickar dokummentation åter till skolorna som kan följa vad de "onödiga slöspengarna-fått ett värde". Utvecklande ide`?
Bitte Kajler

2007-04-29 @ 09:50:01
Postat av: Anne-Marie

Jag tycker det vore spännande att ge samma summa pengar till ett annat land - se vad dessa åstakommer där - och kanske väcka känslor och upprördhet kring vad vi slösar bort - men det är ocskå en signal - denna skolförstörelse - en signal vi måste ta på allvar. Vad vill de säga oss?
A-M

2007-04-29 @ 09:54:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback