LANDSKAP FÖR ÖGON



Horisonten är den vilsammaste plats jag vet. Ingen resande når fram. Förflyttningen är alltid. Förskjutning. Vidare bort. Här försvinner horisonten in i himlen eller ned i havet. Det spelar ingen roll. Det är en tystnad för ögonen.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: thord wiman

Hejsan... att blinka och blicka mot den fritt utvidgande, gränslöst blå horisonten är en härligt och häftig extas för själ och sinnen. Där ute lever också algerna, våra förfäder i det riktigt långt utdragna geologiska och evolutionära perspektivet.



Nej. Det finns inget slut på den skenbara horisontlinjen; inte heller på de kosmiska miljardårsviddernas svalg eller på människans eviga längtan att vidga sin horisont mot ett mer pluralistiskt, dynamiskt medvetande. Att med emfas och inlevelse testa och tänja gränser är en urstark motor i det som är en del av människans djupaste signum och bortom tankens och sinnenas lek och njutning finns en vilja

att sträva, sortera och foga insikternas pusselbitar mot mening, syntes och mål - inte att bli en överfull, övermaga egocentrisk övermänniska men en mer omkringtänkande, bryrsigomande mänskligare människa. Miljömedvetnare inte minst med ett mer klart uttalat begrepp att vi allihop är blott gäster här på jorden. Tillfälliga som den tidiga morgonens glänsande dagg i gräset.



Allt är en nynnande längtan någonstans bortanför berg och horisontens skenbara streck - kanske en evig hemlängtan ...



Eller en vuxenupplevd sportlovsvecka. Njut av din! Glöm inte ta med apelsiner ut - ej heller ISDUBBARNA!! Manar thord som lyssnat till isorkestern med vatten upp till hakan och isdubbarna kvar i bilen. Basta!

2009-02-22 @ 15:37:59
Postat av: Anonym

Hej Thord,

Va... du har gått ned i en vak... hemska tanke. Omvårdnad, plåster, varma bad, varm choklad och vispgrädde, filt och smörgåsar med ost ordineras omedelbart, och ISDUBBAR... alltid (glömmer jag också... ) Må gott, Anne-Marie

2009-02-22 @ 15:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback