STANNAR HÄR

image2165

Två företagsledare berättade att de skulle göra en arbetsresa, bort från här och nu, till därborta och vila ifrån för att hämta hem nya innovativa idéer. De beställde resa bort och långt. Men så började de tänka klimatorienterat. De kunde uppnå väntat resultat genom att göra något i närheten av. De avbeställde sina biljetter till långt ifrån och orienterade sig till runtomkring. Då upptäckte de att det fanns platser som de kunde göra sin vila. Sin tankeresa.

När de berättade detta tänkte jag...
så är det att medvetet fundera över det egna ansvaret kring klimatet och människans plats på jorden.
Men detta med resande... jag skulle kunna vara på resande fot .. om och om igen. På kortet sätter jag ned min lilla fot på främmande mark. Sveriges begynnande charterresor passade som hand i handske. Nu upplever jag den handsken kastad...

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: elinor

trevlig blogg!

Postat av: Anonym

Det är alltid bra att tänka efter före. Det finns så mycket bra att göra nära. Jag kan gå direkt ut till Sörmlandsleden utan att behöva åka någonstans det är bara at gå. Gå är meditation och återhämtning.

2008-02-06 @ 07:48:37
Postat av: Jesús J.

En härlig bild. De var väl spännande!
Ha en vacker dag.

2008-02-06 @ 08:41:52
Postat av: mie

Reser tillbaka i tiden.Din bild skänker mej en tillbakaresa till DÅET när vi var små,på begynnande...Då fick strumporna vara korvade och skorna lågklackade.Inom småbarnshullet fanns en tillit till den näromgivning som förhoppningsvis var ömsint och omhuldande.Här vill jag stanna en stund för att minnas,minnas....minnas.
I NUET får vi absolut icke gå ut med korvade strumpor och särskilt om vi går med högklackade skor.Hullet ska döljas,helst inte finnas och omvärlden är långt mycket större än då.Då fantiserade vi om hur det såg ut men idag vet vi på ett ungefär.
Anne-Marie,om du är i skolan den da'n när du gör ditt inträde i femtioårsåldern,gör då skolda'n till en fest.Egentligen förstår jag att du redan har tänkt så men låt barnen festa med dej HELA dagen.Låt barnen uppleva och deltaga i firandet av en lärares högtidsdag.Låt dej bli firad av dem.Vad tror du om det???
Och du, bjud in barnen till en tillbakaresa. Det uppskattas säkert och föder tankar och frågor.
M.v.h.Mie

2008-02-06 @ 09:36:30
Postat av: Mats

Jag fick associationer till en nyvald Hilary Clinton som kliver ur Air force one för att hyllas av folket!

2008-02-06 @ 09:36:32
URL: http://lumaol.wordpress.com
Postat av: achris

Så mycket personlig, positiv energi du utstrålar i din blogg!
Härligt att ha hittat hit!

2008-02-06 @ 09:41:10
Postat av: J

Härligt att att det finns direktörer som börjar tänka och känna! Det finns kanske hopp.
J

2008-02-06 @ 12:49:26
Postat av: thord wiman

Hejsan du - härlig bild!
Biosfären är den nageltunna hinna som omsluter vårt klot och bara inom denna ytterst begränsade zon kan livet finna sitt uttryck.
Det är glädjande att insikten om vårt livsrums ändlighet, sårbarhet äntligen finner rotfäste i medvetande och konkret handling!

2008-02-06 @ 16:57:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback