KLASSRUMMET



Mitt klassrum... snart nya elever i det. Jag hoppas klassrummet förändras i takt med elevernas lärande. Ska dokumentera. Själv har jag ordnat så att min undervisning kan vara individuell, i smågrupper, i halvklass och i helklass. Jag har skapat en inre organisation för hur jag vill ha det. Nu är det snart dags att öppna upp dörrarna för hur eleverna ser på sitt klassrum. Skolan har som ledord - DELAKTIGHET - och har skolan antagit ett sådant ord som ledord måste det synas i allt vi gör. Från micro till macrosammanhang.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Jonas Hällebrand

Va fint ni har det!

Ser fram emot att ta del av dokumentationen...

Postat av: johanna

Hej du, verkar lite pirrigt. Lycka till.

2008-08-20 @ 12:03:36
URL: http://www.hypergrafi.blogspot.com
Postat av: Sara

Vad fint det är! Tänk om man kunde ordna det så där...Är det fritids där på eftermiddagarna?

2008-08-20 @ 17:09:18
URL: http://sarasbetraktelser.blogspot.com
Postat av: IT-mamman

Jag skulle vilja sitta på den där mattan. Eller i soffan. Eller vid bordet. Det är inbjudande överallt. Jag är säker på att barnen också känner det så.

2008-08-20 @ 20:11:25
URL: http://www.itmamman.se
Postat av: Kersti

Jag träffar små nya sexåringar. Det är lite pirrigt både för dem och mig. Jag träffar och samtalar med deras föräldrar. Det är så mycket som föräldrarna vill att jag ska veta. Många saker som ska förmedlas. Stora förväntningar och mycket roligt arbete som ligger framför oss. Om det vill sig väl kommer jag att följa de här familjerna i sju år. En lång tid i en sexårings liv. Men så spännande att få vara med på den resan.

2008-08-20 @ 21:20:38
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Anonym

Ja, det är många år om man tänker efter. En liten sexåring som man följer några år... gör att det blir en stor del av deras liv... procentuellt sett...men inte lika stor i mitt i samma tänkande.



Sara,

Jag har inte fritids i mitt klassrum. Jag har bara använt det jag har fått...inget är nytt... men denna gång tänker jag göra ett stort, stort bord och jag tänker sitta mitt i, det har jag gjort i alla år, jag kastade ut katedern redan i mitt första klassrum. Onödig möbel i mitt tänk, A-M

2008-08-20 @ 21:25:55
Postat av: Sara

Låter klokt. Det är bra att vara mitt i :) Jag hade inte heller någon kateder de första tre åren. Hade -och fortfarande - samma inställning som du om denna möbel. Gillar att du har två soffor! Jag hade en hörna i förra klassrummet, som eleverna döpte till "Mysis pysis". Och jäklar vilket halabalo det blev. Den var inte direkt populär hos övriga kollegor....(Vi delar lokaler med fritids, så det var därför jag frågade dig om det.)

2008-08-20 @ 22:28:07
URL: http://sarasbetraktelser.blogspot.com
Postat av: Killfröken

Vilket vackert klassrum. Jag önskar verkligen att alla klassrum var lika vackra och att alla lärare hade en lika genomtänkt plan på hur klassrummet är som du verkar ha. Jag tror att många utformar det efter dels missuppfattningar kring vad som är funktionellt och dels gammal vana.



Visst är det bra med utomhuspedagogik men ett bra och vackert inomhus är ett absoult grundkrav.



(Förresten rådiggar jag dina texter om skriftliga omdömen. Jag läser dem om och om igen och blir en liten smula klokare för varje gång.)



//Killfröken

2008-08-21 @ 11:38:25
URL: http://www.killfroken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback