SKYLT MED TIDSPERSPEKTIV

image907

En skylt. Flera skyltar. De samspelar ett budskap.
Barnstugan... är ett gammalt ord för en plats "samhällelig inrättning för omhändertagande av barn i föräldrars frånvaro". Jag lär mig av ordboken att detta ord - barnstuga - är ett samlingsbegrepp för daghem, deltidsförskola och fritids. Det hade jag ingen aning om. Men att hämta barn som är omhändertagna (varför låter ordet så negativt? Omhändertagande? Det borde klinga vackert och positivt.) kräver tid. Här är tiden utmätt. Jag kan tänka mig att man ibland kan behöva oändligt mycket tid då man hämtar ett barn. Ibland har man också tid att hämta sitt barn under en längre tid. Tid i detta fall är mycket vuxet. Tänk om man kommer precis då barnet är i färd med att bygga sitt absolut största, största bygge... och vill avsluta det. Då kan man, om man inte är pressad av tiden, slå sig ned, ta del av det barnet gör, och i en slags lekande tidlöshet trotsa tidsangivelsen utanför barnstugan. Det skulle jag göra.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Anders Nystedt

"Tänk om man kommer precis då barnet är i färd med att bygga sitt absolut största, största bygge... och vill avsluta det. Då kan man, om man inte är pressad av tiden, slå sig ned, ta del av det barnet gör"
Jag kunde inte låta bli att plocka ut detta citat ur din text. Det ligger snubblande nära kontexten i min blogg Ett svartbygge. Det kanske är en efterkonstruktion från min sida, men jag undrar. /AN.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback