INTERVJU med LYTAH - MADAGASCAR - INNAN TÄLLBERG FORUM

image592

Det här är Lytah Razafiamahefa från Madagascar. Madagascar ligger långt härifrån. Men Lytah är här. Trots det långa avståndet. Lite av avståndet försvann genom tekniken. Genom datorn, genom mobilen, genom nätet. Helt plötsligt fanns där inget avstånd alls. Helt möjligt blev det då Lytah började utveckla TWINSCHOOLprojektet tillsammans med Bitte Kajler från Spånga Gymnasium. Dessa två minskade avståndet mellan två länder, mellan rika och fattiga, mellan enfald och mångfald. Nu är avståndet inget alls. Lytah är här. Bitte var där. Sverige - Madagascar! Nu ett begrepp. Nu en möjlighet för alla oss andra att lära, utveckla och spränga gränser för vad som är möjligt. Denna kväll mötte jag dem båda - Lytah och Bitte - på middag.


Lytah från Madagascar ska tala vid Tällberg Forum i år. Tällberg Forum.! Det är inga avstånd längre. På tisdag träffar jag Lytah igen. Då ska jag intervjua honom.

Anne-Marie

Gå in på
www.innovativalarare.se där du kan följa Bitte Kajlers fantastiska exempel hur man gör när man vill etablera verklig kontakt med elever, med mångkultur, biodiversity och en och annan utrotningshotad art som behöver få bli synlig innan den försvinner. Mot vår vilja.


Kommentarer
Postat av: Bitte Kajler

Finns det en gnista av motivation ....lyssna på vad Lytah har att berätta om livet på Madagaskar och hans engagemang.....det är värt mycket. Ta dig TID och LYSSNA!!!!
//kollega och vän....
Bitte K

2007-06-17 @ 22:36:19
Postat av: erica

Skulle också vilja sitta där och lyssna och lära om människor i vår vida lilla värld.

Postat av: Anne-Marie Körling

En dag sitter vi där - lyssnande - samtalande - tillsammans. För så kan vi skapa världen för de som inte kan lyssna och samtala. Jag längtar till ett samtal med dig, med andra, med flera. Och en dag sitter vi där. TIlls dess får vi göra vårt bästa där vi är - och ha tålamod tills vi kan föra dialoger med andra.
Anne-Marie

2007-06-17 @ 23:03:03
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback