Utbildning och fortbildningsdagIdag är jag på fortbildning. Det tycker jag om. Ofta är det jag som utbildar. Att själv få utmaningar och uppdrag att tänka och fundera, utveckla och visonera är av vikt. Det är som att få vitaminer för hjärnan! Jag behöver andra infallsvinklar för att skapa nytt och eget. Så är det för eleverna också. I och för sig reagerar jag på ordet - FORTBILDNING för särskilt fort går det inte att förändra sina kunskapsmönster.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Plura

Fortbildning....ett dumt ord, inte går det fort inte. Bruka beskriva kunskapsinhämtning som att modtagarna är ädelmetaller. Och ädelmetaller har olika kort eller lång tid för att nå smält punkten.Förövrigt brukar alla andra, frånsett skolan, prata om kompetensutveckling istället för fortbildning. För utan praktik är bildning lika overksam som när man gick i skolan. Man får bara masser med nytt vetande. Och hur många är tillräckligt nyfikna och har förmåga att omsätta detta i verkligheten. Kompetens är ett hantverk man ständigt måste träna tillsammans med andra i vardagen.

2009-09-24 @ 09:51:47
Postat av: Anonym

Håller med er! Har inte tänkt på vilket löjligt ord det är tidigare! Ombildning kanske vore bättre? Att lära om -på annat sätt? Eller bilda sig om igen? En gång till - på nytt?

LT

2009-09-24 @ 22:55:35
Postat av: Anonym

Ja - det tar tid att fortbilda sig. Ombilda sig vore ett vackrare ord för något så viktigt som att förändra lärartänket. Jag var således på ombildning och tillbildning igår. Tack ni supportande läsare.

A-M

2009-09-25 @ 07:45:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback