MatematiksatsningenDet är pluss och addition, adda och lägg till då matematiken får extra pengar. Summan kan divideras mellan dem som ansöker om matematikpengar. Sedan hoppas vi att vi kan multiplicera resultatet och att ungarna finner matematiken en aning roligare, verkligare, sannare och att de får uppleva att de kan mer matematik än de själva förstår. Jag menar - om de får syn på den i sin vardag.

Ordningen på en bakplåt är en form av matematik.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Plura

Nu tände du logikern i mig Anne-Marie. Du får verkligen även vuxna att tänka till inte bara dina barn....En bild betyder så mycket. Inte bara adda och lägga till. Du kan diva, du kan beskriva avstånd. Räkna ut ytan på plåten. Du kan beräkna ut volymer på bullarna och ta fram hur stor mängder du ska till degen.Genast kommer vi till receptet. I vilken mängder ska de olika ingredienserna ha.Det är väl bra fantasin som sätter stopp hur många matamatiska uttryck du kan använda som stavas...längd, bredd, höjd, volym, yta, mängd....Först då tror jag vi börjar förstå nyttan av matematik och att den är rolig....även för humaniora...Men i botten finns ändå språket. Problem formuleras i det skrivna ord innan det omvandlas till ett matematiskt problem. Och däremellan finns logiken att översätta problemet till beräkningsbara formler.....

2009-09-01 @ 09:25:16
Postat av: Anonym

Hej Plura,

Visst är det fint med matematiken - den omger oss ju. I bakverken finns också orden - naturligtvis. Ord kan man baka in i det mesta av undervisningen. Det riktigt jäser om dem.

A-M

2009-09-01 @ 18:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback