Engelska: Min elev skriver om Storybird




Storybird,

är en bra sida för dom som gillar att skriva på engelska och har en fantasi som flöder över tangentbordet. Man skriver och sätter in bilden som man tycker passar in. Som om en bild som jag skrev om förut en myra som höll i en vacker röd blomma, då kunde man skriva över vad myran skulle göra med blomman och varför! 

Först ska man välja en historia! Vi säger att vi skriver om en Roger Rabbit. Han ska ut på en fest men har inget speciellt att ta på sig! Så han måste ta sin gröna väska och gå till en affär. I det tillfälet så finns det en bild på en kanin som har en grön väska. (Nu kommer Anne-Marie! Hon är nog lite svartsjuk på mitt vackra språk som hon tycker så mycket om och nyfiken om vad jag skriver om att jag gärna får skriva om det här, men åter till ämnet!)

Nu så har vi skrivit första sidan! Och när man har en berättelse kan man ju börja med framsidan! Man bara tar en bild på en kanin i det här laget fast man kan ju ta vilken bild som helst! Då ska man ju komma på en rubrik, jag är då inte speciellt bra men det är bara låta fantasin brinna och se vad folk tycker... hm... kanske "Roger Rabbit and a birtday".

Då har vi fått ihop en berättelse och nu är det bara att tänka på det där lilla extra som vissa nästan alltid glömmer... stavfel! Nu håller ju jag på med en men den berättar jag om snart! Ja, man ska ju bara fortsätta och sedan så poff så har man en berättele kanske om en verklighet eller bara en påhittad! Sdan är det ju bara att göra den och vänta på att man får någon kommentar eller något sådant.

Sedan ska man skriva om vad den handlar om, men det får man bestämma själv men jag rekomenderar nog det! Jag rekomenderar det här jätte mycket! Min egna berättelse handlar om Girre Giraffes födelsedag och Anita Ant ska gå ditt men hon blir stoppad på vägen och känner sig båda svartsjuk och glad över olika saker! Ibland har man tur om ens föräldrar hjälper en med stavfelen och sådant.

Jag hade fått länken av Anne-Maries blogg som hade fått den av IT-mamman som har varit i vårat klassrum!

ELEV I ANNE-MARIES KLASS!


Kommentarer
Postat av: (A)nders

Här har du en hjärtskärande story......

http://www.youtube.com/watch?v=QHL2U8ho89o&feature=rec-HM-r2

2009-09-18 @ 21:11:45
Postat av: Janis

Hej eleven i Anne-Maries klass! Det var ett väldigt intressant tips som jag ska låta elever i min skola prova på! Du skriver så man blir riktigt sugen på att prova på själv, och läsa mer om Anita Ants svartsjuka och glädje, förstås!

2009-09-18 @ 22:04:46
Postat av: IT-mamman

Åh, vad jag blir glad av att läsa det här!!

Du har verkligen ett vackert språk och jag förstår precis hur du har använt Storybird när du berättar om det så här bra. Tack!

2009-09-19 @ 09:45:32
URL: http://itmamman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback