Födelsedagskalas med Lennart Hellsing




Jag slank iväg på ett födelsedagskalas idag. Smet in genom bokhandelsbrevlådan, ålade mig fram till godsakerdisken, kringlade ned mig i en röd plyschsoffa och lade en bullkudde under armen. Jag väntade på Lennart Hellsing.

 I den lilla bedårande bokhandeln vid Mariatorget - BOKSLUKAREN - satt jag ungefär som en liten unge, med vita knästrumpor, ett sönderslaget knä med plåster på och tänkte att Lennart Hellsing är jag uppväxt med. Alltså inte själva Lennart Hellsing utan mer de storslagna sångerna som Lennart Hellsing skrivit och någon fantastisk tonsättare givit musik till. Jag tänkte också på alla bilderböcker jag bläddrat i då jag suttit på något förortsbibliotek och väntat på att min mamma skulle snoka igenom varenda bokhylla i hela bibliotektet för att hitta något matnyttigt om barnuppfostran eller ... hur man bättre lagar mat till en hel familj eller något annat i den stilen.




På äldre dar har jag blivit en aningens bekant med Lennart Hellsing. Vi har fikat några gånger på några av de otaliga och flertaliga cafeer som finns runt om i Staden. Mest pratar vi om dittar och dattar och slurpar kaffe och äter en, två, tre och fyra , fem kakor.

Nu är jag på Bokslukaren och hela butiken sjunger över en väldigt vacker och välgjord banantårta. Vi stämmer i med hipp, hipp, hurraAAAAAAAAAAAAA! och rösterna i butiken är av olika ålderstonarter. Ett aningens äldre par sitter med två Björnenallar i famnen och en fullkomligt sönderälskad bok i händerna. Lennart sätter sina finurliga bokstäver också i denna bok. Själv köper jag en ny och Lennart kringelkrokar in sina bokstäver också i den.





Hurra!  Hurra! Hurra! Hurra!
Anne-mari
e

www.bokslukaren.com

Kommentarer
Postat av: Mats

Jag vill också vara med och fira!

http://www.youtube.com/watch?v=2IO3THjgyJM

2009-05-30 @ 16:00:34
URL: http://lumaol.wordpress.com
Postat av: Öpedagogen

De är fina - bilderna med det nyfikna barnet som sakta närmar sig boken och dess innehåll. Önskar att alla barn känner så inför boken och författaren bakom - nyfikenhet.

2009-05-30 @ 16:11:34
URL: http://www.opedagogen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Det är fint alltsammans. Omsorgen som denna lilla bokhandel visar om sin författare är större än det jag kan återge här. De bjöd på saft och Hellsingkakor och Banantårta ... och alla sjöng vi för våran Hellsing. Jag skulle bli blyg och rörd om jag vore i detta centrum. Våra krakelspektakel hjärtan klappade nog några extra slag. Så alla ni som läser här - gör också ett besök i bokhandeln BOKSLUKAREN för de är de värda. Jag är där ibland för de har så små och barnvänliga kakor. En och annan bok tittar jag också i - förlåt - jag menar jag köper dem... Anne-Marie

2009-05-30 @ 16:31:48
Postat av: Kersti

Ja där hade jag gärna också varit. Ska genast cykla förbi och besöka dem. Jag är på jakt efter den bok där Krakel Spektakel besöker varuhuset och katter singlar ner i fallskärm. Kanske att de har den. Köpte du den som du glömde på tåget? Kramar.

2009-05-30 @ 21:28:22
URL: http://plommenad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback