SAGOBORD



I Arvidsjaur finns ett bibliotek. I biblioteket fanns det böcker (vilken underbar tur att biblioteken finns och att böckerna finns där och inte avvecklas och skapar bristelände) och till böckerna fanns det bokhyllor (- Anne-Marie! Det är väl en aningens självklart! - Ja, jag vet... men jag vill skriva så här) och då man tagit sina böcker (jag tror man tar många böcker om man är i ett trevligt bibliotek, då lassar man på och tar för sig av författarord och illustrationer) och då slår man sig ned vid ett av de många borden (jag tycker absolut att man  ska stanna en stund i biblioteket, bläddra och gosa med böckerna) och då tar man sig en stol
(- Anne-Marie! Nu är du så där ordig igen. Det är väl klart att det finns stolar. - Jag skriver som jag vill!) för i biblioteket finns det gott om sittplatser.

Jaha, då sitter man vid sagobordet, med sin enorma boktrave, på sin lilla rumpa och bläddrar. Det är fint. Jag får genast tankar om vad att äta på ett bord av detta slaget (nu ska du titta på mitt fotografi!) Jag suktar och bläddrar fram till små bakverk från Nangiljala, varm choklad i köket hemma hos Lillebror i Karlsson på Taket och för att inte tala om Ture Sventons temlor av den bästa sorten, och en golvbakad pepparkaka från Pippis julbak... Från en annan litterär bokhög funderar jag över Madelenekakorna och om man kunde tänkas få smaka något ur en av de många kokböckerna som det fullkomligt kokar över i.

Ja, Jag var som sagt i Arvidsjaur. I biblioteket. Vid ett bord. På en stol. Med en boktrave böcker. Fantasihungrig.

Anne-Marie




Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken kombination! Arvidsjaur, bibliotek, barn och böcker! Men hur var det med snön och solen?

2009-03-09 @ 21:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback