NIKLAS EKDAL KORT OCH GOTT

NIKLAS EKDAL, DAGENS NYHETER 8 MARS, LEDARE SIGNERAT ...



Niklas Ekdal skriver mycket bra rubriker - men den här sista gillar jag inte - TACK OCH HEJ!


För trots att orden inte säger avsked så betyder dessa ord just detta. Hej och Tack! betyder märkligt nog något annat. Så då jag börjar läsa så vet jag att avskedet är ett faktum. Då tänker jag - på antalet söndagsfrukostar jag delat med Niklas Ekdals ord - och då kräver avskedet ett slags gensvar från mig. Det är därför jag skriver här.

Jag läser Dagens Nyheter. Jag läser Svenska Dagbladet. Jag har mina oaser, grubbleristationer, funderarplatser i olika tidningar. En läsplats är Niklas Ekdals Ledare signerat. Väl läst börjar en diskussion. Vi är några som diskuterar vad vi läst. Det är inte så att vi håller med Niklas Ekdal, eller håller med och om varandra, men vi har ett gemensamt fokus i det Niklas Ekdal har skrivit. Ibland är vi lysande överens (vilket är en aningens tråkigt) och ibland sätter vi oss på tvären (vilket gör oss vassare, klokare och mer argumentationshungriga) och väldigt ofta får vi något belyst i ledarens ord - som om vi tidigare gått i mörker eller blundat hårt för en slags verklighet.


Jag har några gånger skrivit till Niklas Ekdal på DN. Det fina är - Han gensvarar alltid. Att få svar... gensvar... återkoppling tycker jag är vackert och stort. Så nu Niklas Ekdal - nu - efter dessa mina ord - kan jag säga - HA DET BRA! LYCKA TILL! HEJ! HEJ!

Anne-Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback