KVINNORNAS DAG




Kvinnodagen - och här går jag omkring och städar, diskar och plockar!
Grattis ni alla - och grattis till oss samtliga på Människodagen!

Anne-Marie
som vill bli uppvaktad! Med rosor!


Kommentarer
Postat av: Andreas Ekblad

skulle gärna ge dig rosor på Människodagen, kommer du till Ystad finns rosorna här!

2009-03-08 @ 10:10:36
Postat av: Anonym

TUSEN TACK ANDREAS!

A-M

2009-03-08 @ 10:21:38
Postat av: Camilla

Till dig - en ros. Men inte vilken ros som helst, utan The Rose!



http://www.youtube.com/watch?v=vhP-oA-IktY&feature=related

2009-03-08 @ 11:26:15
Postat av: Anonym

Men Camilla, så vackert. Har lyssnat. Rosligen överväldigad, må gott där du är kvinna. Anne-Marie

2009-03-08 @ 11:37:01
Postat av: LenaA

Jag känner en viss ambivalens till kvinnodagen, vet inte om vi ska fira eller inte. Det känns omodernt, jag vill att jämlikhet är en självklarhet och vill inte att det ska uttryckas en enda dag för något som våra tidigare generationers kvinnor kämpat för. SKulle de vilja att vi firade det varje år? Vad har vi i Svergie egentligen att fira? Att vi har nått relativ jämlikhet? Jag vet inte jag,,,



Kanske borde kvinnodagen handla om att se vad man kan göra för kvinnor i svåra situationer i länder där man inte kommit dit vi är idag(jo, jag vet att det fortfarande är en realitet att lika lön för lika arbete inte är en självklarhet). Jag ser bilder från Afraka där kvinnor och barn lever i flyktingläger tillsammans med män, de är alla människor och vi borde tänka på dem. De har det svårt oavsett kön. Då är det svårt att se att vi inte har det bra.



Ja, jag är som sagt ambivalent... Kanske borde vi fira just för att våra tidigare generationers kvinnor kämpade för det som är självklart för oss idag. (suckar lite, vimsigt inombords)

2009-03-08 @ 11:56:58
Postat av: Anonym

Jag håller med. Jag tänker på de kvinnor som inte har det som vi har det - och då måste vi inberäkna alla kvinnor i alla kulturer - då kan dagen vara mycket angelägen - men om jag tänker här och i mitt egna privata liv - så var det min farmor som körde familjens första bil (vi talar tidigt, tidigt, tidigt) och så tidigt att det uppmärksammades i tidningen och skrevs om det som en nästintill omöjlighet - hur är det möjligt - men jag tänker också på min mormor som är kvinnan i mitt liv. Förebildande... hon bakade alltid och vi är flera, män och kvinnor, som bakar i vår familj. Ja, jag tror på allmänmänsklighetens dag... men rosor och uppvaktning - det är vi värda lite till mans! (fniss)

Anne-Marie

2009-03-08 @ 12:03:19
Postat av: Patrik och Johanna

En ros ifrån oss....

2009-03-08 @ 12:44:09
URL: http://www.idelyktan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback