INGEN RAST

Idag har jag inte haft någon rast. Jag är ... och ska gå på ... efter en hel dag...
Men trots att jag håller mig så håller jag inte tyst. Vi har pratat matematik hela dagen:

- Va... är det här matematik? sa eleverna.
- Men... det här är ju roligt ju!

Ja, matematik är roligt!
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh, vad jag önskar att min lilla fjärdeklassare fick fortsätta tycka detsamma! Han har haft matematik som sitt "bästa" sen han var fem år. Någon lärare trodde att han kanske faktiskt också besatt någon slags matematisk talang - för han räknade alldeles annorlunda, liksom.



Så började han fjärde klass, fick en ny lärare - och tappade totalt lusten. Visserligen blev engelska ett nytt och kanske lika stort intresse som matematiken hade varit, men jag tycker det är så sorgligt att han inte fick behålla glädjen för matten också.



Nu finns här en del problem med läraren, vilket får mig att hålla henne lite för ansvarig för intressetappet, men andra har sagt mig att det inte är ovanligt att man i denna årskull tycker att matten blir trist, bl a för att det är mycket repetition?



Vilken är din uppfattning?

2009-03-05 @ 15:59:40
Postat av: Andreas E

igår blev det inte heller någon rast, eleverna vägrade sluta mattelektionerna. de skrev egna NP-uppgifter (Nationella Prov), tog sedan över lektionen helt. nöjda stod de framme vid tavlan och undervisade. jag höll mig längst bak i klassrummet, fotograferade och njöt av deras undervisning. när rasten närmade sig vägrade eleverna sluta undervisa, vem vill stoppa dem? inte jag i alla fall.



jag älskar mitt arbete (även om jag inte fick min rast)!!

2009-03-06 @ 11:37:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback