Reboot - tankar och bilder



Jo, det är stort att vara här. Hur stort vet jag inte.  Men större än jag vill tänka på. Att jag är påverkad det vet jag. Hur påverkad vet jag inte. Men bara genom att lyssna till de som talar, de som tänker och de som gör aktioner nästan genast - under två dagar har man producerat en bok kring alltsammans. Efter min "talk" blir jag infångad, intervjuad, fotograferad, och inom loppet av några få minuter är redaktionen igång med själva arbetet. Jag går dit för att titta - och snabbt och effektivt växer boken fram. Jag måste genast tänka - hur göra detta med mina elever? Hur omsätta ansvaret för allt som händer mellan alla i klassrummet. Jag tänker också att två böcker jag nu läser - visar skolan riktningar av det slag jag nu finner absolut nödvändiga.

Jag skriver om det jag tänkt säga tre gånger. Det jag gjorde hemma vid köksbordet ratar jag nu genast, och vid ett sonderande samtal med min coach skriver jag om det ingen, och så brukar jag aldrig göra. Men visar att jag är påverkad av det jag upplever och får idéer som jag måste haka på av de andra som är där. Vid andra tillfällen skriver jag aldrig någonting. Men här är jag ensam lärare. Och jag måste få in lite tankar under de trettio minuter jag har att förfåga över.

Jag knyter också kontakter och vissa återkopplingar sker i Almedalen nästa vecka.
Då sitter en del av mina tankar på UR´s väggar. Jag blev beskriven som en lärarens Luther "skratt"  där jag sätter mina teser på väggarna. Men mina ord omsluter helt och hållet elevernas rätt att lära. Lärande rättigheter med andra ord. Kom dit om ni är där.

Anne-Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback