Javisst - PASSION PEDAGOGIK!

PP-header-1

Hej alla Passionerade Pedagoger

 

Tack så hemskt mycket för senast. Det var fantastiskt att se alla, gamla som nya medlemmar! Vi hoppas ni kände er välkomna och att ni blev inspirerade.

 

Tack också Anne-Marie Körling för fantastiskt engagemang och för en tankeväckande föreläsning kring läraren som ledare och för det uppvaknande som du tvingade oss till! Det som i efterhand diskuteras här på Passion Pedagogik är tanken kring hur man kan fokusera på alla elevers kunnande i stället för att fokusera på deras brister och hur man sedan kan bygga undervisningen kring detta.  Har ni förslag på hur man kan göra detta så mejla gärna förslaget till oss så publicerar vi det.

 

Vi tackar också för utvärderingarna, de värmer och lyfte r och ger oss än större lust och anledning till Passion Pedagogik. Den ligger ute på hemsidan under nätverksträffar, Stockholm, tidigare träffar tillsammans med det sammanställda materialet från nätverksträffen De ”ledarskaps – uppgifter” ni själva gjorde ligger under respektive basgrupp på vårt forum – gå in där, läs, gör och skriv sedan för att berätta hur det gick. Jag har också gjort några mycket enkla men utvecklande uppgifter som ligger på hemsidan under fliken Månadens inspiration – prova gärna.

 

Vi vill tacka våra nominerade Carl-Johan Markstedt, och vinnande pristagare till Pedagogiska Priset, Christel Windh och Else-Marie Jensen. Vi önskar er all lycka och framgång med fortsatt pedagogiskt arbete men önskar er också välkomna till nätverket.

 

Nästa träff den 9 september kommer att handla om "Den bortglömda delen av läroplanen - elevens sociala kompetens och emotionella utveckling”. De senaste årens hjärnforskning har givit oss en förståelse och kunskap om hur vårt intellekt och våra känslor samspelar med varandra. Vi vet idag att EQ är viktigt för oss alla för att växa och utvecklas, vare sig vi befinner oss i sandlådan eller i en ledarroll för ett stort företag. Bred forskning visar idag att emotionellt och socialt fokus i undervisning inte bara leder till bättre attityder och positiva beteenden utan också till bättre studieresultat. Föreläsare för träffen kommer snart att presenteras!

 

Ni som var sjuka och av olika anledningar inte kunde delta i den förra träffen har en mycket bra bok att hämta ut, ”Vägen till skriftliga omdömen” av författaren Anne-Marie Körling. Den finns undanlagd åt dig/er och hämtas ut vid nästa träff. Vi vill också passa på att tacka Bonnier Utbildning, LR, Lärarförbundet, LO, Svenskt Näringsliv, Stockholms Universitet, Rektorsakademien och Stockholms Stad – utan er skulle detta inte vara möjligt.

 

Soliga sommarhälsningar

Susanne Krog-Jensen

Projektledare Passion Pedagogik,

[email protected]

 

 


Kommentarer
Postat av: Öpedagogen

Var det dina kollegor som vann? Jag hoppas av hela mitt hjärta.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback