Elever med särskilda behov



Fick en fråga på bloggen. Om jag månne hade barn med särskilda behov?


Helt privat möter jag ständigt barn med särskilda behov. Och behoven skiftar ständigt; är man hungrig vill hungriga barn ha mat, är man ledsen vill barn har tröst och kanske ett plåster. Behoven varierar över tid och i olika sammanhang. En del barn behöver stöd i att läsa just därför de inte just då det krävs kan läsa och en del miljöer tvingar barn till att bli stillasitttande problembarn med myror i bakarna.

Människan i stort är i behov. Elever har alla särskilda behov. De är inte stöpta i en och samma form. De flesta barn är särskilda barn. Om man tillåter dem att vara det. Behov har alla människor. De flesta behov skiljer sig ofantligt åt från andras behov. Därför har alla barn särskilda behov. Jag har också särskilda behov.


Anne-Marie

som ryser en aning då jag skriver det här ordet - särskiljda - jag vet inte ens hur det stavas. Jag är dålig på sådant som har med sär att göra. Så förlåt mig.

Kommentarer
Postat av: Richard Gatarski

Njae, jag var nog inte nyfiken på om DU hade barn med särskilda behov. Mer att jag inspireras av dina inlägg om ord (och begrepp). Som (behörig) lärare. Så jag frågade om ett annat begrepp som jag har svårt för. Och du delade med dig så bra av dina tankar.

Sen kan man ju googla på 'barn "särskilda behov"' och då hittar vi nu ditt inlägg på femte plats.

Tack.

Postat av: annemarie

Hej du,

tack. Har du fler allergier så ordar jag gärna kring dem. Jag ryser vid alla sär-behandlingar, jag tror i de flesta fall att miljön skapar problem. Jag vill hellre vidga vyerna för oss vuxna än att låta elever och barn klä skott för problemen. A-M

2009-07-16 @ 16:32:03
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: IT-mamman

Tack för att du skrev: "De flesta barn är särskilda barn. Om man tillåter dem att vara det. Behov har alla människor." Så sant.

2009-07-18 @ 21:52:05
URL: http://itmamman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback