De ännu ej inskrivna

Klart intressant att i DN Ledare Signerat David Brooks redan i första meningen bli hänvisad till en blogg. Självklart går jag in och läser där. Det fina med denna ledare är också att redan i första stycket får kommentatörerna en eloge. Att frågeställningen rån en av bloggkommentatorerna givit ledarskribenten näring till dagens ledare också roligt. Så jag vill hänvisa både till Marginal Revolution samt till David Brooks tankar och funderingar kring bloggläsarens fråga:

- vad skulle hända om en plötslig avvikelse i solen strålning steriliserade människorna på den halva av jorden som råkade vara vänd mot solen?

samt kring den sluttanke som jag tycker vi ska värna och beakta:

"Vi är beroende av denna starka, osynliga och aldrig erkända kraft - dessa miljoner ofödda människor som vi aldrig kommer att möta men som skänker oss vårt sätt att leva"



Jag tänker:
Skänker oss? De framtida levande, de ännu ej inskrivna, lyser med sin frånvaro i vårt  nutidsorienterade liv.  Men ja - om vi aktivt lever så att vi ständigt skänker de efterkommande en tanke, en handling och aktivt värnar det  eko från den framtida dåtid vi skapar idag - det  eko som de efterkommande får leva med. Det vi gav dem att lyssna till den dag vi är borta och glömda men där vårt levnadssätt och vår framfart kräver handling, tanke och en hel massa innovativa idéer.

Anne-Marie,

hur jag än söker kan jag inte hitta länken till DN Ledare Signerat - David Brooks - Eftervärldens makt - 31 juli 2009

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback