Abstrakt i matematiken




Jag har lämnat in ett abstract till Matematikbiennalen som går av stapeln den 28 - 29 januari 2010.

Jag tyckte en gång i tiden att matematik övergick mitt förstånd - var för abstrakt - och nu finner jag mest att det är spännande att det är just abstrakt och att det bygger på något konkret. Så jag skrev något konkret i mitt abstract - klickade in min anmälan till Matematikbiennalen 2010.





Det är en aning modigt redan detta. Matematikrädslan var stor då jag lämnade skolan. Räddast var jag från årskurs fyra till årskurs nio och därefter var jag matematikrädd till slutet av år tre i gymnasiet. Det var först då jag träffade mina enormt goda pedagoger vid Lärarhögskolan i Stockholm som rädslan började klinga av. Och ärligt talat kan jag bekymra mig över att jag inte fick uppleva ämnets fantastiska möjligheter till kreativitet och utmanande tänk. För så upplever jag matematiken idag. Den är ju rolig!

Anne-Marie




Kommentarer
Postat av: Mattemamman

Vad spännande!! Jag kommer att sitta med stora ögon och öppna sinnen om du kommer dit. Har själv lämnat in ett abstact. Har ALDRIG gjort något liknande tidigare och blir kallsvettig bara jag tänker på vad jag gjort:-) Håller verkligen tummarna för att du ska komma med för det skulle vara så roligt att få lyssna/träffa dig efter bloggläsning och bokläsning. Tycker mycket om det du skriver.

Ha en härlig sommardag!!

2009-07-08 @ 11:32:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback