SLAG



Det är märkligt att det är i en känsla av maktlöshet man slår ett litet barn. I själva verket manifesterar man det motsatta i samma stund man gör ett barn illa. Jag tycker vi ska börja tala om ett annat allvarligt övergrepp - det verbala. Det kallas Verbal Abuse och skadar det inre något så ofantligt. Det är slag utan blåmärken.

http://aftonbladet.se/nyheter/article4109270.ab

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: LenaA

Slagen med ord, undrar om inte det tar längre tid att lämna kroppen än det fysiska slaget. Det är båda kränkningar och förstås oacceptabelt. Jag minns några enstaka verbala smockor och trots att tiden har gått känns det nytt när jag ibland tänker på dem. Jag minns då känslan av att magen knyter sig och man blir osäker. Det tar jag med mig i möten, framför allt med barn. Respekt kallar jag det.

2009-01-03 @ 22:30:04
Postat av: Sara;)



Jag upplevde så mycket hemskt och vidrigt medan jag växte upp, A-M, jag tror det kallas ondska. Jag önskar ingen min horribla uppväxt, där fysisk och psykisk misshandel alltid var närvarande. Men ändå .. på något konstigt vis, utan dessa händelser hade jag ju inte varit jag. Inte för att jag vill att någon annan ska behöva gå i mina skor, men jag är så oerhört lycklig i mitt liv idag. Lycklig att jag överhuvudtaget hade styrkan att överleva. Det är så mycket jag annars skulle ha missat. Detta och vetskapen, känslan hur det är att befinna sig i ett utsatt läge bär jag alltid med mig, jag vet hur det är att vara helt ensam i ett rum fyllt av människor. Respekt,Empati och medkänsla tror i alla fall jag är bra verktyg, även i skolan.

Vad jag vill säga är att jag håller med dig helt, det finns fortfarande de därute som tror att en snyting gör ondare....den tar ju slut, det gör inte orden, De etsar sig fast och är svåra att få loss, även 38 år senare.

Stor kram Sara :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback