ÖVERSKOTTSENERGI



Jag gillar inte ord som ÖVERSKOTTSENERGI. Detta ord används ofta som en (negativ) beskrivning av ett barns behov av att röra sig. Jag brukar titta på miljön där barn har överskottsenergi. I rum där man mest sitter still och inte får röra sig verkar varenda unge ha överskottsenergi. Då funderar jag hur vi rätt kan förvalta den energi som ungarna har. Inte sätta oss till doms över den som har överskottsenergi utan fundera över var personen har överskottsenergi. Och tänk så mycket mer man kan göra om man verkligen har den där överskottsenergin.

Att stillasittande se på ... kräver inte så mycket energi om vi ska vara ärliga.


Anne-Marie,
som just nu har underskottsenergi!

Kommentarer
Postat av: Cicci

Överskottsenergi. Min mamma pratar ofta om att man skulle ha en generator som laddades med just denna energi. Hur hjälper vi andra med att ladda sina egna batterier med just denna energi? Går den att förvalta så att den genererar i mer energi som höjer oss/barnen en nivå till? Är det när vi får utlopp för denna energi som vi tänder till i vårt arbete och bara vill mer och vidare? Hur hittar man tillbaka till detta underbara tillstånd när energin bara flödar?

Postat av: Anne-Marie

Hej CIcci,

Välkommen till min blogg. Vi behöver vara försiktiga med att stämma energin och värdera den... energin är individuell, men att stjäla andras energi är en mycket allvarlig sak tänker jag. Anne-Marie

2009-01-23 @ 07:18:37
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback