BESÖK AV OS-MEDALJÖREN MARTIN LIDBERG



Under hälsoveckan hade vårt arbetslag och alla våra elever storbesök av Lets Dance vinnaren, OS-medaljör-brottaren Martin Lidberg. Alla sexåringar, ettor, tvåor, treor, mina fyror, grannens femmor satt i spänd förväntan på denna storhet. De flesta kände igen Martin via dansen, en del visste mer - men ett gemensamt - alla var nyfikna och förväntansfulla. 
Jag blev imponerad av framförandet som Martin Lidberg gav; det är svårt att hålla en stor grupp elever uppmärksamma i en timme. Martin berättade om sina misslyckanden, sin vilja, sin överskottsenergi, sin brottarglädje, sin kärlek, sin dans, sin suomobrottartävling... och om vikten att sträva efter sina mål, äta färgglatt, och sova och vila. Men aldrig, aldrig ge upp då man  har ett mål.



Då eleverna i min klass fick utvärdera besöket - vad de lärt sig - så var det just detta: att ha ett mål och att äta bättre mat. Under efterföljande vecka hade 20 stycken i min klass medvetet ändrat kosten i skolmatsalen. Det är genomslagskraft. Behovet av att ha modeller, idoler om ni så vill, betyder mycket. Modeller behöver barn för att förstå hur man kan tänka och göra - och en modell som axlar ansvaret att vara just detta - en modell betyder skillnad för någon, några eller många fler.


Kom ihåg att du kan lyckas med vad som helst om du bara bestämmer dig och är beredd att satsa det som krävs för att lyckas!

Brottarkram Martin Lidberg

 

Jag tyckte Martin Lidberg förvaltade mötet med framtidens brottare, innovatörer, arbetssugna, målgörare med respekt och värme. Alla fick autograf, bara det! Varenda unge!

Anne-Marie

 



Kommentarer
Postat av: Ann-Maria

Roligt att läsa att barnen uppskattat mötet med Martin Lidberg, och att de tagit till sig av det han pratade om. Precis som du skriver så är det viktigt med goda förebilder och Martin Lidberg är verkligen en av dem! Härligt att även höra att ni har hälsovecka på skolan i tidig ålder!

2009-01-25 @ 20:51:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback