AVDRAMATISERA TEXTEN



FÖRSLAG TILL EN ANNORLUNDA UPPGIFT

1) Kopiera och förstora en sida ur vilken bok som helst på A3-papper av grövre sort -  det ska gå att måla på, med vattenfärger, kritor, pastellkritor eller tuschpennor.

2) Låt eleverna ta ut sin fantasi, sin bokstavsosäkerhet, sin lust att ställa sig över texten genom att måla på den.

3) Om eleverna läser texten under tiden de målar - tillåt den tjuvläsningen och låt eleverna i egen takt och efter egen vilja ta sig an vad som sägs med bokstäver.


4) Låt eleverna uppleva sig som herrar över det skrivna ordet, ibland kan detta vara vägen att bli läsare - den att avdramatisera bokstäver, ord, meningar och böcker.


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Sanna

Underbar idé!

Postat av: Magda

Spännande! Detta ska jag prova med min lilla grupp sjuor, som tycker det är jättejobbigt med texter på engelska! Tack för tipset!

2009-01-23 @ 10:25:04
URL: http://www.welldyermaker.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Det är så härligt med dina idéer, tack! Nu kommer frågan: hur kommer du på allt? Jag förstår naturligtvis att din kunskap, erfarenhet och ditt engagemang gör sitt till - men ändå! Hur gör du för att "tänka nytt"/kreativt/annorlunda? Det är iallafall hur bra som helst att du delar med dig och så får man ödmjukt hoppas att man själv är/blir "good enough" när man börjar jobba ;-)... Din entusiasm måste smitta av sig på dina elever!

2009-01-23 @ 15:04:34
Postat av: Anne-Marie

Hej och tack för all uppmuntran,

Jo - jag tror jag tänker tvärtom, jag försöker inte leta fel hos eleven, utan tänka hur kan jag få med eleven om arbetsuppgiften görs om - jag tänker otroligt mycket, nästan oavbrutet - HUR KAN JAG TÄNKA ANNORLUNDA i den här situationen. Kram och tack, Anne-Marie

2009-01-23 @ 15:39:47
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback