Sven-Eric Liedman ger oss diskussionsunderlag



Men så intressant att läsa -

All kunskap, aldrig så säker, har en subjektiv prägel så snart det är en levande människa som framlägger den. Hon är bunden till sig själv, sitt liv, sin plats i världen och tiden. Dessutom hör det till kunskapens nödvändiga drag att den alltid kan ifrågasättas. Den oemotsagde experten stelnar snart till diktator i kunskapsvärlden.

Professor Sven-Eric Liedman - artikeln Tid för erfarenheter eller bara tid för yrkesförberedelse? Om universiteten och deras uppgift i Psykoanalytisk Tidskift 2009: 26-27

Anne-Marie

som läser och läser och läser och läser

Kommentarer
Postat av: Plura

Så underbart!!!!



Har alltid, så mycket logiker jag är, sagt att inget är objektivt. Utan bara subjektivt, så länge jag kan bevisa att min hypotes går att bevisa.



Om den skulle förkastas håller inte hypotesen. Så är det ju med naturvetenskapen. Tänk bara på Eienstien som aldrig lyckades bevisa sitt systemtänkande. Så länge det finns en tes finns det en antites.



Så länge man kan ifrågasätta och sändande expert tar in påpekandet visar hon/han en styrka. Inte svaghet, som tyvärr många experter upplever det som. Och experter kan man namnge som läkare, vd, utvecklare, lärare, konsult, m fl......

2009-08-10 @ 21:23:57
Postat av: Anonym

Jag är lika lycklig. Håller med dig. Anne-Marie

2009-08-11 @ 17:45:56
Postat av: Mats

Jag håller i princip aldrig med om någonting - men är beredd att göra att undantag...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback