Skåpmat i föräldrautbildningen




Gammalt i ny förpackning är knappast intressant för barn och det vi kan kalla nutidens barnuppfostran.


Det blåser väldigt hårt kring barn nu förtiden. Jag räds alla åthutningar, agadebatter, skamvråar och timeout-åtgärder. Alla verkar i gammal riktning och visar mer en maktlös föräldrageneration. Detta är absolut en utveckling jag ställer mig mycket tveksam till och tar avstånd ifrån.

Jag har funderat över hur man kan tänka framåt, vidga perspektiven och funderar allvarligt på att sätta pennan mot det papper i vilken det nya barnets århundrade kan träda fram. Hela bloggrubriken Barns nya rättigheter är ett arbete i den riktningen. Ellen Key hade en vision. Det var förra århundrades vision. Knappast genomförbar men  med klara riktningar mot barns bästa, skriven i dåtidens nutid. Jag vill blåsa liv i de bästa av världar. Jag är inte intresserad av en diskussion kring aga eller garderober där mörker omsluter en liten varelse.

Vad är ett barn? Vad är ett barn?
Det är bara att ställa sig frågan.
Det har man gjort genom historien, för att rättfärdiga sig. En tid föddes barnet ont, en annan tid fanns det inget annat än att fylla på det tomma barnet på liv. Ungefär så.

Jag är arg.

Energin behövs för att värna barns rättigheter.

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Anonym

....och genom alla alla tider, har inte ett enda barn bett att få komma till världen....!!

P

2009-08-08 @ 18:32:34
Postat av: Anonym

Mycket allvarligt bidrag till detta, Tack P. Barn ska födas in i rättigheter som omsluter dem genast, och föräldrar ska ha hela samhällets stöd i att vara föräldrar, och barnet ska omslutas av hela världen i sin uppväxt, it takes a village to bring up a child. Det är ovärdigt att inte värna ett barns bästa. Nu är det ju inte så - men inget barn ska någonsin lämnas därhän, A-M

2009-08-08 @ 18:37:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback