Läroplansgenomförande hela terminen

Det blir läroplansgenomförande hela terminen. Det handlar om genomförandeuppdraget jag har som lärare. Det kan ibland vara av synnerligen vikt att påminna om vilken läroplan som råder. Jag hör ibland att LpO 94 inte är genomförd fullt ut.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Plura

Vad menar de som säger så?



Har de som säger det inte förstått att man aldrig kan genomföra Lpo94 fullt ut. Man blir aldrig färdig...



Är en ständig resa, att utföra den pedagogiska processen och ha rätt utbildningssätten vid rätt tidpunkt och förutsättning, för att nå kunskapsmålen och värdegrunden utefter konkreta mål....

2009-08-18 @ 00:30:42
Postat av: Anonym

Nej - omsättningsuppdraget är varje dag och ständigt, ständigt utvecklingsbart och ... det är jag som skrivit denna text Plura, och detta med tanken att jag ibland upptäcker att läroplanen inte ens är rådande, utan någon annan läroplan från någon annan tid. Om det är så, kan man ju inte ens utveckla något som man är ålagd att utveckla. A-M

2009-08-18 @ 06:27:33
Postat av: Plura

Jo - jag vet, att det femton år efter att läroplanen införts finns de som lever i den som fanns innan. Eller i någon annan läroplan.



Skrämmande, tycker jag på ett sätt - å ett annat då finns det stor potential att förbättra och börja använda Lpo94 för att styra det pedagogiska arbetet de få år den har kvar att gälla. Då har man tränat och förmodligen går det lättare från läsåret 11/12.



För då ska man börja tillämpa Lpo11 eller vad nu den kommer att heta. Och i den kommer ditt arbeta att finnas med. Samtidigt kanske det blir lättare för rektorer och lärare att tillämpa den nu när både kursplanern och läroplaner finns i samma dokument.

2009-08-18 @ 10:28:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback