Batteriladdning, garderobstankar och böckers hemligheter




Mitt kamerabatteri är på uppladdning. Det ligger i fönstret och pumpar i sig näring via nätet.

Mitt livsbatteri gör samma sak. Jag dricker kaffe och morgonen introducerar sig löftesrikt såväl utanför som innanför.

Utanför är det Pridetåget som väntar och jag ska ut och fotografera människor på nära håll.
Här innanför har jag klivit in i garderoben och där stannar jag. Jag planerar att göra mitt något rymliga tillhåll till garderob till ett vackert och innehållsrikt kontor. Därifrån kan jag sedan komma ut så många gånger jag vill. Ur garderoben alltså.

Jag tänker på det där uttrycket - komma ut ur garderoben - det är ett ganska märkligt uttryck. De flesta garderober är så små och trånga att man inte ens kommer in i dem, och de eventuella hemligheter man har de syns med en gång då de ramlar ut på golvet då man öppnar garderobsdörrarna. Ja, om de nu överhuvudtaget går att stänga. Vi fyller på i dessa tider av inköpsfylleri.  Garderobens hemliga anspelning saknas i min garderob. Där finns inga hemligheter alls. Där finns kläder, skor och massor av böcker, papperstravar och annat jag tror mig behöva. I själva verket finns det i min garderob sådant jag glömt bort - ett vackert brev från min sjuåriga son, en teckning från den andre ungen och så... en gammal relik från barndomen.

Men böcker... oj så många hemligheter de bär på ... ibland ramlar det ut lappar och brev ur böcker. Det är hemligheter det! Man borde göra en bok av hemligheterna som stoppas in i böcker, lappar som flikas in i sidor med sprängfyllda meddelanden, kärleksbrev framför allt. En bok kan öppnas på flera sätt. Ett sätt är att vända ryggen uppåt, ta tag i omslagskartonaget, lufta sidorna med en liten omsint gest och samla på sig det som faller ut i form av kvitton, noteringar, inköpslistor, urklipp och ... ja... ömsinta kärleksmeddelande från en person en gång för länge, länge sedan.

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: öpedagagogen

Jag läste "slarvigt" och de två första orden blev "Mitt kamratbatteri". Jag hajade till och undrade vad det var. Sedan såg jag att jag hade läst fel. Men det lät väldigt trevligt - kamratbatteri. Jag smakar på ordet. Ett batteri av kamrater, ett ställe där man laddar sina kamrattankar, man laddar till sig kamrater - ja ett kamratbatteri innehåller bara bra och spännande saker.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback