ATT SÄTTA ORD PÅ



Dessa dockor fann jag på Bokmässan. Det är inget fel på dockorna. De är söta, fina och säkert empatiska. Men genom denna beteckning av dockorna undrar jag vad de andra dockorna har för egenskaper. För dessa dockor är just de dockor som främjar empati. Vad gör de andra dockorna?

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Mats

Ser de inte lite tokiga ut?



Jag tror att kulten av empati är lite underlig och ibland brukar jag skoja med en del av mina kamrater och anklaga dem för att lida av "empatiskt överskott" då de blir alltför känslomässigt engagerade i väldigt avlägsna projekt.



Men jag är intresserad av detta nya ideal. När blev själva kännadet så viktigt? Räcker det inte med att begå goda handlingar?



Jag tänker att empatikulten och träning i "livskunskap" är en del av den dolda diciplineringen av barn i skolan. Det räcker inte med att de gör vad de ska - nu ska de dessutom känna rätt...



Betyg i empati? I Bartholdsson (ständigt!!!) återkommer beskrivningar av utvecklingssamtal där barnen ska jobba med sin attityd. Kanske dessa empatidockor blir det nödvändiga redskapet?



Ha det bra!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback