SKOLFORUM ett obligatorium



Stockholm Stad har ordnat så att samtliga lärare - 12 000 lärare - får i uppdrag att besöka ett seminarium på Skolforum, samt en dags besök där. Skolforum har alltid betytt mycket för mig. Där kan jag slå mig ned och diskutera pedagogik, titta på material, se läromedel, pröva en ny skolmöbel, titta på innovationer, se tekniska framsteg och längta efter att få pröva något nytt - se något jag inte visste fanns - lyssna till föreläsningar såväl öppna som i mer sluten form. och befinna mig i den trevliga tummelplats där allt samlas på en mycket liten yta - men åskådliggöra ett mycket stort skoltänk som omfattar hela Skol-Sverige.

Det borde vara ett obligatorium för lärare att vara här, en önsketanke, och kanske en vision. Stockholm Stad har en modell för kommuner att följa... och härma. Konceptet finns och syns vara mycket lyckat.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag vill också vara där.

Jag vill lyssna, se, lära mig, utvecklas och få vara bland entusiastiska lärare och "skolfolk".

2008-10-29 @ 08:16:22
Postat av: Camilla

Borde vara ett obligatorium också för lärarstudenter, tycker jag. Vilket tillfälle (det skulle kunna vara) för oss "gröna" att både lära av och få möjlighet att pröva våra nyvunna kunskaper i mötet med erfarna pedagoger. Ibland känns det som om vi studenter missar en hel del, instängda i den teoriserade låtsasvärlden - Universitetet. Så tycker i alla fall jag. Någon som håller med?

2008-10-29 @ 11:30:03
Postat av: Marie

Stockholms stads modell skulle jag vilja visa för min hemkommun.. Jag vill också finnas med på Skolforum för att utvecklas, diskutera, titta och fundera. Ni verkar ha haft givande dagar :D

Postat av: Lena

Ja - det VAR bra att vara där! Bästa Skolforum på länge! Så mycket folk, så många lärare - så många glada positiva skolarbetare!

MEN - så trött man blev.....

2008-10-29 @ 22:29:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback