PRINS ANNORLUNDA

Sören Olsson, Suneböckernas pappa, har tillsammans med sin hustru Yvonne skrivit en bok  om sonen Prins Annorlunda. Jag lyssnar på Sören Olsson då han sitter i TV´s kvällssoffa och berättar om sin bok och om sin son med Downs syndrom. Det är gripande. Jag ska köpa boken. Det hoppas jag vi är fler som gör. Prins Annorlunda är bokens titel.



En februaridag 1991 föddes Ludvig, ett efterlängtat första barn. Hans föräldrar, Sören och Yvonne, hade förberett sig och föreställt sig hur livet med barn skulle bli. Redan efter några veckor visste de att inget skulle bli som de trott.

Med beskedet att Ludvig hade Downs syndrom började en ny resa, först en sorg över att de inte fått det barn som de drömt om, sedan en växande kärlek till Ludvig. Prins Annorlunda är boken om en pojkes uppväxt, omvärldens skräck inför det okända och om föräldraskapets glädje, kamp och sorg.
Bokens författare Sören Olsson (känd för bland andra böckerna om Sune) och Yvonne Brynggård-Olsson säger själva att:
"Boken är en inbjudan till ett annorlunda liv. Det är en biografisk berättelse om hur det är att ha ett barn som inte är som alla andra. Vi vill förmedla glädjen, sorgen och allt annat vi har känt genom åren med Ludvig."


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Betty

Glädjen och sorgen de vandra tillsammans, så är det att ha ett barn med speciella gåvor. //Betty

2008-10-15 @ 19:09:05
Postat av: Maria

Såg inslaget i TV. Blev som du rörd och glad. Över hur underbart det är med mänskligt mod.

Postat av: Mats

Jo det var en fin intervju. Morgonteve är ganska oförutsägbart - ibland bränner det bara till.

2008-10-15 @ 20:19:50
URL: http://lumaol.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback