MEDVETET SE ETT KLASSRUM - lärarfortbildning



SE RUMMET - UPPLEV LÄRANDET,

Jag talar om det medvetna lärandet som äger rum då man ser ett rum. Igår genomförde jag min första "walk-around-the-room" med mina kollegor i mitt lilla arbetslag. Att medvetet se ett klassrum handlar om att lärare går in i varandras klassrum och medvetet går in i det för att utbilda sig. Det betyder att man tittar respektfullt och med lärande ögon. Jag modellade detta igår - vi satt i en kollegas klassrum - där hade vi vårt möte - och där kunde jag också åskådliggöra det jag syftar med medvetenheten att se i ett rum. Vid en medveten promenad i klassrummet ska vi hämta upp idéer som vi själva kan genomföra bland våra elever. Jag fann flera saker i min kollegas klassrum, Om dem frågade jag nyfiket. Hon fick berätta, om hur hon tänkt och vad som skulle bli, och hur arbetet hade genomförts. Därigenom bekräftas också hon - i mitt intresse av hennes idéer - blir hon bekräftad genom att hon är sedd.

GÖR DET HÄR - ELLER STÄLL FRÅGOR TILL MIG - SÅ SKA JAG FÖRSÖKA SKRIVA EN LITEN LISTA ÖVER HUR NI GENOMFÖR EN MEDVETEN - WALKaroundTHEroom.

Anne-Marie,
fotografiet är från mitt lilla klassrum bland mina fyror

Kommentarer
Postat av: Camilla

Uppmuntrande och stärkande. Kollega till kollega. Jag vill också... ha mer ord så att jag förstår! En walk-around-the-thoughts of Anne-Marie.



Dina tankar väcker frågor. Vill verkligen veta mer!

2008-10-28 @ 09:54:14
Postat av: Magda

Åh... vad jag önskar att jag hade fått åka till Skolforum. =/

Postat av: Lena

Tänk om man kunde sätta upp sådana lappar/skyltar i andra arbetsrum också!

2008-10-28 @ 22:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback