FÖRFLYTTNING del 2

Inne på hotellet och...

Utanför hissen står jag.
Innanför hissen står jag en stund senare.
Inga knappar att trycka upp eller ned mig.
Jag kliver ut ur hissen.
- Sorry, there are no.... frågar jag den ointresserade personen i receptionen.
- They are on the outside, svarar han som om jag vore en idiot.
- Sorry?
- You have to push the buttons outside before going in... säger mannen som om jag vore en idiot.
- I see, svarar jag.
Jag ljög. Jag fattade ingenting.
Men jag tryckte på knapparna utanför hissen, klev in i hissen, åkte utan att ha någon aning upp eller ned till den våning jag skulle bo. När jag stod där inne i hissen insåg jag att det inte heller fanns några alarmknappar ifall att.
De var också på utsidan.
 
Lost but never found!
Så ungefär.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Hiss-vännen

Jag som har åkt hiss ihop med dig förstår att du inte gillade att knapparna satt där de satt. Erkänn att du tog trapporna sedan?!

Kram!

Postat av: Mattias B

Obegripligt!



Dagens obegriplighet från Bålsta: Upplands lokaltrafik har satt upp nya klistermärken inuti sina bussar. Fyrkantiga små saker där det står kärnfulla meddelanden, såsom att man ska stiga av i mitten av bussen (eller "Bussen" med stort B som det står på alla lapparna). Jag tycker bara att det är synd att man i dessa bussar, som även används flitigt som skolbussar, inte kan stava rätt på ett massproducerat klistermärke: "Forsätt bakåt i Bussen". Någon borde ju ha sett att det saknas en bokstav. Eller är det samma person som har designat klistermärket, producerat det och klistrat upp det? Jag har förståelse för att stavfel kan förekomma i längre texter, men när det rör sig om några få ord tycker jag faktiskt att det kan vara på plats med någon sorts korrekturläsning innan massor med klistermärken klistras upp. Och det här ofoget med stor bokstav på helt fel ord, det begriper jag inte heller...



Jag kommer förresten ihåg en massproducerad bibliotekspåse från min ungdom. Det var en vit kasse med ett motiv i blått och rött, en sagoborg. Längst ned stod följande mening: "Plastplåsen kan vara farlig för barn"

Just det, "plastplåsen" hade infiltrerat läsningens högborg.



Hälsar,

Mattias

2008-10-04 @ 10:10:26
URL: http://svenskapanoptikon.wordpress.com
Postat av: Anonym

Mattias, Hi hi hi, jag älskar offentliga meddelanden och i synnerhet klisterlappar med uppmaningar på. Är det lite missar i stavningen så tänker jag på det mänskliga. Underbart att läsa ditt inlägg.

Japp IT-mamman, Jag har trappor att ta till. De går antingen uppåt eller nedåt beroende på vart jag vill gå. Anne-Marie

2008-10-04 @ 18:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback