TÅSAGORNA IGEN - kapitel 14



Det var en gång en liten tåfamilj. Det trängdes ihop alldeles för nära varandra. Det kunde de inte rå för. De gjorde så gott det kunde. Alla stod i bostadkö. Men något singelliv ville de inte leva. Nu var det så här att stortån hade gjort sig redo för en liten träff på tu man hand. Det var granntån som bjudit ut.

- Måste du gå, skrek lilltån. Jag vill inte att du ska gå iväg.
- Nja, nu får ni ju ändå hänga med på ett litet hörn, sa stortån.
- Ja, men du fjompar ju dig hela tiden när du pratar med den där andra tån..., mumlade mellantån argt.
- Loveisintheair...trallalalla..mmmmm...love is in the air tonight... sjöng stortån.
- Måste du låta så där. Du sjunger falskt. Du är ju pinsam...sa den mest inklämda tån.
- Jag satsar på att författaren också tycker att stortån ska vara tyst. Jag undrar vilka skor författaren tänker ha på sig?
- Hjälp... tänk om om om om författaren inte sätter på sig skor där man ser tårna... vad är det för väder utanför.  Tänk om hon sätter på sig nylonstrumpor också, då förstörs min frisyr... snyftade stortån.

Tårna började vicka fram och tillbaka. Hur skulle de göra för att påverka författaren? Kanske ett litet nageltrång i all hast? De slog sina små tåhuvuden ihop. Det mumlades bland tårna.




Jaha, tänker jag. Här sitter jag och skriver om tåsagorna. Sedan börjar de att krångla redan i början. Aldrig är vi överens. Jo, jag går omkring därhemma och letar skor och strumpor. Det är faktiskt höst ute, ja, nästan vinter.  Jag vill ha skor  som är klädda. Och om jag ska gå ut så kan jag ju knappast lämna mina tår bakom mig. De måste ju med. Och om de tänker ställa till det för mig, ge mig nageltrång därför att jag ska förstå att ena tån ska ut en date. Hur ska jag veta? Jag vet väl ingenting om tå-livet heller. Jag skriver ju bara dessa sagor. Att de sedan vill påverka det hela... börja inleda någon slags flirt med stortån i den andra skon... det är väl upp till dom. Jag lägger ned projektet tåsagor. Tårna får för stort inflytande. Jag ska minsann leta reda på strumpor med extra stöd, och snygga skor med höga klackar. Sen får vi se vem som vinner?

Men Anne-Marie, skriver jag nu - vad ska du ge dig på tårna för. Ha lite överseende med dem. De är ju trots allt bara några små tår i dina skor.


Anne-Marie



Kommentarer
Postat av: Lena

Hej Anne-Marie,



Vill man bli fin får man lida pin heter det. Jag är själv en riktig "fru foträt" som letar bekväma skor hela tiden. Samtidigt vill jag ibland vara lite extra fin och det är lite svårt med "foträtt". Så träng in fötterna och ha det så trevligt, du kanske kan få sitta.



Trevlig helg

LEna

2008-11-14 @ 21:24:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback