MÅL med PER MÅHL

Jag genomför Per Måhls lässtandards i min klass år 5.
Jag prövar ut dem - de är lysande bra då det gäller att få stöd och hjälp vid bedömningar kring läsförståelse. Idag utmanande jag mina femmor - gav dem ett som de upplevde som en aning svårt - men som de lyckades väldigt bra med. De är verkligen på gång. All läsundervisning på mellanstadiet har givit resultat och det genom att utmana, uppmana, utveckla och modella läsning och hur jag själv gör. De prov de idag gjorde var för övergången mellan år sex och sju. Gissa om jag är stolt över min klass. Mäkta!

Anne-Marie

Reklamplats,
Per Måhls LÄSSTANDARDER  finns för skolans övergångar - mellan årskurs tre och fyra, mellan årskurs sex och sju, och jag tror mellan årskurs nio och gymnasium. Bonnier Utbildning.

Kommentarer
Postat av: Mats Olsson

"lässtandards" hmmm... är inte det ett ovanligt fult ord med en obehaglig sammanblandning av svenska och engelsk pluralböjning?

Eller är jag bara gnällig?

Postat av: Anonym

Men Mats,
Jag som är så ordig - tänkte inte på detta ord. Nej, och titeln kanske inte är så lysande, standards?, vad är det. Men jag använder proven för att garantera eleverna sin fortsättning upp i de läskrav som omsluter eleverna. Jag är ytterst noga att de behärskar läsning och allt vad det innebär, det är hemskt besvärligt att gå i skolan om läsningen inte fungerar. Dessutom ger det eleverna gott självförtroende att kunna. Nej, inte är du gnällig, absolut inte. Men ibland gömmer sig något gott bakom rubrikerna, bara man hittar dit.
Anne-Marie

2008-05-06 @ 06:32:22
Postat av: Mia

Jättekul att du tar upp Per Måhls material! Jag som redaktör kan då berätta att materialet heter
Lässtandarder ;-), som kanske inte heller är så roligt namn, men i alla fall svenskt.

/Mia

2008-05-06 @ 08:38:18
Postat av: Leif Eliasson

Hej Jag genomför just nu lässtandard-testen "Klassens pajas" samt "Nio bröder", men saknar originalfacit. Har du ett sådant till låns? Bästa Hälsningar Leifen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback