PEDAGOGISKA INSLAGET




Jag ser lite dystert på den tekniska utvecklingen i våra klassrum. Det tekniska syns inte i klassrummen i Sverige, där våra grannländer, grannsyskon faktiskt genomför långt mycket fler tekniska lösningar inne hos lärare och elever. Det är nästan obehagligt att tänka att vi inte är med på den resan. Danmark har flera laptops bland eleverna, interaktiva whiteboards för utveckling av undervisningen.

Samtidigt har Sverige ett av världens mest mobiltelefonanvändande folk, oändligt många är nätanvändare... och ungarna, våra blivande elever är infödda i detta tekniska. Vi behöver se oss omkring... göra användarvänligheten tillgänglig i undervisningen. Skillnaden blir så stor mellan skolans lärande och verklighetens förväntningar om vad att kunna och med hjälp av vad.

Jo... jo... jag vill verkligen ha en interaktive whiteboard.... den står överst på min pedagogiska önskelista!
Pedagogiskt inslag(et).
Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Inga M

Visst har Du rätt! Det är smått skandalöst att datoranvändning / interaktiva media inte får större plats i skolan med tanke på behovet av kunskap här för det uppväxande släktet. Det är nog dags att titta över innehållet och vilka ämnen som ska finnas i skolan. Under en lång följd av år har det varit undervisningsformerna som istället stått i fokus.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback