GAMMAL HUND KAN LÄRA

- Det finns de som skulle betala 10 000 kronor. Men å andra sidan har de själva varit med om det.
- Jaha, svarade jag.
- Jag menar - 10 000 kronor.
- Jo, finns de några som kostar så mycket då,
frågar jag.
- Nej, men innehållet är så värdefullt att priset ändå är ganska lågt, fortsatte mannen bakom disken.


Jag provade och insåg att jag är av den åldern att jag måste skyddas. Jag kan inte längre vara utan. Jag är ju heller inte ensam där jag far fram. Jag inhandlade en som såg ganska bra ut. Betalade dock inte mer än 700 kronor. Det var ett slags motstånd som försvann. Jag kände omsorg om mig själv.



För några år sedan bevittnade jag en cykelolycka. En kvinna föll av sin cykel och slog sitt huvud mot trottoarkanten. Hon vaknade inte till liv. Ambulans tillkallades och man gjorde upplivningsförsök. Hon hade ingen cykelhjälm. Mannen bakom disken i cykelaffären var ung. I detta fall var han inte försäljare. Nej han hade personliga erfarenheter. Han hade själv varit med i en olycka där hans hjälm utgjorde skillnaden. Hans framtida liv skulle varit annorlunda utan hjälm. Detta var han oändligt medveten om.

- Men som sagt - det är ditt huvud, sa han. Om du inte bryr dig om dig själv så spelar det väl ingen roll vad jag säger,
ansvarstalade han.

Jag köpte min första cykelhjälm. Det går att lära gamla hundar att sitta.
Hjärnforskningen pekar på det.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: A

Bra! Men varför tog det så lång tid? M vill inte heller ha cykelhjälm, då brukar jag börja prata om våra ofödda barn, men det biter inte. Varför är det så?

Postat av: D

Om M inte vill ha cykelhjälm så vill han inte. Sluta tjata!

2008-07-17 @ 16:52:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback