KAN INTE SKRIVA

KAN INTE SKRIVA


Skrivprocessen!?
Vilken process?

Jag letar efter pennor, papper och alla ord som inte vill komma ned och sätta sig ordentligt.

Jag tampas med en bok som inte vill sig. Den sätter punkter själv. Inte alls vänlig i tonen.

Jag fångar in ord till en artikel. När jag väl hamrat in dem där de ska vara så blir budskapet inte alls det jag vill förmedla. Då svär jag över orden... och sätter utropstecken bakom mig själv.
Vad tror du!

Jag skriver en idé. Väl nedskriven så är det ingen idé att skriva mer.

Bloggen fungerar som plåster på såren. Där kan jag skriva. Iallafall skriver jag där. Jag tror jag behöver en endaste endaste människa som lägger en hand på min axel och säger... jomääääääääääänvisst... det går ju framåt.
- Titta...så vackert det blev. Nästan en hel mening...

Innan jag raderar ut alltsammans med ett snabbt tryck på deleteknappen.
Känsliga saker detta med skrivande.

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Janis

Jag tror det var i Camus "Pesten" (jag minns ju så dåligt!)det fanns en man som skrev och skrev och skrev, år efter år skrev han om en och samma mening, om och om igen.
Så om man får en släng av att bli sin värsta kritiker, kanske man ska tänka på honom? Flödesskrivning kan ju få fart på processen, också! Då kan den osynlige redaktören som sitter där på på axeln ta ledigt en stund, medan flödet får upp ångan och ångar vidare till den egentliga texten!
Lycka till!

2008-01-22 @ 17:46:17
Postat av: Mie

Bästa, allra bästa bloggförfattare!Även skrivandet och författandet behöver små stagnationer för att sedan kunna gå vidare i utvecklingsfasen.Vila i den sanningen!!!

2008-01-22 @ 18:12:29
Postat av: Kersti

Det är nog som Mie skriver att ibland behövs en paus, eller (det som jag är så förtjust i) ett mellanrum. Jag tror att jag har ett just nu. I infektionens dimma känns allt mödosamt. Vill bara sova. Kanske nästa spirituella blogginlägg föds i drömmarna. Punkaren får vila så länge. Men jag har fått en egen vrå, en liten skrivhörna där jag får stöka till helt på egen hand. Så nu är det bara en tidsfråga...

Postat av: jos

Det är märkligt hur specifika författarens behov är. Pratade med en kollega om detta idag, hur små irritationsmoment kan underminera hela processen, fel tröja, otvättat eller för tvättat hår, fel motiv på kaffekoppen, fel väder, eller fel tidpunkt på dagen. Victor Hugo lär enligt legenden oftast ha skrivit naken, han bad tjänaren bära undan hans kläder och lämna honom ostörd med endast penna och papper. Jag finner ofta att lite privat skådespelande är bra för kreativiteten. Det ändlösa behovet att klippa av jagets bojor. Jag skriver oftast som man. Eller alkoholiserad 40-åring.

2008-01-22 @ 20:45:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback