DIRIGENTEN

image2221

Jag tycker bilden av musiken är vacker. Dirigenten förenar olikheterna i orkestern, samlar samman toner till ett gemensamt språk. Det är ett tydligt ledarskap. Solisten har ett eget utrymme, och samtliga alla andra är lika unika och suveräna, skapar själva verket. Alla behövs. Ingen kan vara borta. I takt, i gemenskap. I själva verket hänger allt på dirigenten.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Det är viktigt att det finns en dirigent. Som håller ihop och håller ut. PÅ bilden ser ut som små balettdansörer. Men du, varför denna tidiga timma, har du inte sportlov?

2008-02-25 @ 08:19:33
Postat av: Mats

Verkligen stiligt. Jag gick en kortkurs i kördirigering och höll på att vifta ganska länge efteråt. Försökte variera mellan brutal tydlighet och graciös mjukhet. Men det var bara på låtsas - på skivan spelade som de ville ändå.

Jag gillar verkligen det här sättet att se på funktionellt ledarskap. Många lärare räknar alltid till tre innan de börjar sjunga - i fyrtakt! Tempo och tonart uppstår genom någon sorts djungellag...

2008-02-25 @ 10:12:59
Postat av: Anonym

Kersti... jag är vaken... kort gott... och det är ledighet... men jag är inte ledig... du omtänksammar mig. Kram till Dig! A-M

Mats,
Gapskratt... du måste ha fått till det riktigt jättefint med - klararskivan - tanken. Jag skulle ta ut svängarna ordentligt - och öka takten avsevärt... vara allvarstokig och lekfullhetsallvarlig... ställa mig på tå... slå klackarna i golvet, spänna ögonen i en av högtalarna... i takt... i takt... sen skulle jag stänga av försöksskivan... Vara nöjd med mitt stycke... improviserat arrangemang... Tusen tack för skrattet... behövde det.
Anne-Marie

2008-02-25 @ 14:10:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback