ANALYSER av ENGELSK LÄSNING

image2179

Individuell läsanalys av engelsk läsning i årskurs fem. Jag följer mina elevers läsning i samtliga skolans ämnen. Jag undersöker hur eleven förstår texten, utläser den, relaterar till illustrationer och fotografier, kan härleda ord ur sammanhanget och utveckla förståelsen för textens underliggande betydelse.

Här har jag gjort en analys av engelsk läsning och förståelse. De ord jag skrivit i marginalen är ord jag vill samtala med eleven kring. Min analys leder till att utveckla eleven, medvetandegöra strategier och åskådliggöra elevens läsande utveckling.

I mina tidigare har klasser har eleverna skrivit upp sig för att få dessa analyser. Analyserna finns i elevens arbetsböcker och är elevens dokument över sin läsutveckling.

När jag arbetat med en elev samtalar vi noggrant, ur ett positivt perspektiv, hur elevens läsning ser ut och vad vi kan göra för framtiden. Eleverna erövrar också detta synsätt och genomför läsanalyser tillsammans med klasskamrater. Det är nog det bästa. Elevens egna engagemang.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Madonnan

Hej,
l
Jag tittar in, läser och begrundar. Roligt att läsa hur du gör, det blir små idéer som stannar kvar och kanske plockas fram ngn gång:)

Ha det så bra!

2008-02-13 @ 08:32:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback