LJUS I MÖRKER

Morgonnyheterna berättar att Stockholms Stad ska spara 50 miljoner på belysning och uppvärmning. Det är en så stor summa att den är omöjlig att fantisera om - men sparförslaget gör mig nyfiken. Jag tänker barndom... det var inte upplyst i skyltfönstren då jag var liten - nej man tände då affären var öppen... och överallt på alla vägar var det inte upplyst, skogsvägarna hade inga ledljus.
Det mest spännande med detta förslag var att en skola redan börjat - skola i framkant - släckt ned, bytt ut lampor till lågenergi - och faktiskt slagit några fler flugor i en smäll än bara spara - en är väl att vara ledande och detta utan att stöta sig med någon annan (måste leka med elektricitetsorden). Skolan ska verka för framtiden. Vara modell för ansvarstagande och gemensamhetstänkande. Jag tyckte det syntes ett litet ljus i mörkret här!

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: LenaA

Jag tror att bara genom att släcka ned alla skylfönster så skulle mkt energi sparas. Ett år, minns inte vilket, så åkte jag och min man förbi lärarhögkskolan i Stockholm någon av helgdagarna. Det var upplyst som om verksamhet pågick. Varför kan man undra.



Hemma är vi duktiga på att släcka i de rum vi inte vistas i. Så gjorde vi även innan klimathotet kom på tapeten.

2008-12-23 @ 07:54:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback