FRAMTIDSTÅGET



Det är en aning dramatiskt att betrakta gamla fotografier. Jag ser med nya ögon i mina barndoms fotografialbum. Jag är nyförälskad i det gamla. Här är ett framtidståg.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: thord wiman

Hejsan!



TÄNK att ett endaste lokomotiv med några vagnar kan alstra och utveckla så många tankens spår av oemotståndligt starkt besjälade närliggande bilder i sinnet.



Oj. Glorius picture. Oj. Absolut mångfasetterad. En fantasibild måhända, imaginär, skenbar - M E N. Illustrationen ilar i maggropen det s.k. solar plexus (pålitligare än hjärtat, pålitligare än hjärnan...)

Om solens samlade energiutstrålning i % adderats vet jag inte men associationen till klimathotet med kraftigt förhöjda havsnivåer är ej urspårningsbar. Det globala framtidståget som innehåller... härbärgerar ALLT det vi människor är, vet och känner skenar på med illusionen om trygghet och kontroll medan vattnets skrattande och lekfulla tungspetsar ivrigt slickar på banvallen.

2008-12-13 @ 15:13:32
Postat av: Anonym

Thord, jag håller med dig. Detta framsteg att skapa ett ånglok, vår tids absolut största innovation med allt vad det innebar av förflyttning. Nu förflyttar vi orden... men behöver inte röra oss från platsen. A-M

2008-12-14 @ 19:37:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback