PRIDETÅGET OCH PUBLIKEN





Pridefestival och carnevalståg genom Stockholms gator. Publiken är vi. Vi som står längs med gatorna. Vi måste erkänna vår nyfikenhet. Vi måste se oss som deltagare. För det blir inget tåg om inte vi är där och uppmuntrar, skrattar med, är nyfikna och vill erkänna mänskliga rättigheter. Rätten att vara den man är. Vi var många som kom, såg och deltog.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Killfröken

Visst är det coolt att Pride drar så många människor? Jag gick i paraden ihop med Lärarförbundet (mitt första år). Efter nästan en vecka på Pride är jag helt tagen. Det kommer ta mig ett par dagar innan jag lyckas smälta hur stort ansvar skolan har för att bryta ner hetronormen i samhället. Det är ju vi som gjort att den ens finns alls.



Jag vill ha en värld där vuxna HBT personer kan se tillbaka på sin skoltid och minnas hur starkt stöd de fick från sina lärare och sina kalsskamrater när de kom ut.



//Killfröken

Postat av: Annemarie

Hej, Bra Killfröken! Jag rusade fram och hälsade på Lärarförbundets ordförande.. och tog en bild. Hon såg så glad ut, och gjorde ett fint intryck. Anne-marie

2008-08-05 @ 10:48:15
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback