MOD MODIGARE MODIGAST



Jag tror inte att man kan komparera ordet mod. Jag menar hur kan jag mäta mitt mod mot ditt mod? Vem är modigast? Mod kan nog bara mätas i relation till sig själv. Jag var modigare än sist. Inte modigare än vad du är. Ska mod kompareras så ska det ske i förhållandet till det egna.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Mats

Jag letar också efter en betydelse som inte är paradoxal. Kanske att erkänna svaghet - att veta när man måste göra det som gör mest ont?



Det kan vara ett ord som är så personligt att det inte går att tala om. Mina svårigheter är mina och varje försök att jämföra leder vilse.



Det värsta som finns är nog människor som försöker göra sig modigare än de är - frågan om vilka soldater som verkligen reste sig i skyttegravarna förföljer mig. Hade de något val?

Postat av: Hugo Heden

Mats: Hur kan man göra sig modigare än man är?



Är det samma sak som att man tvingar sig att övervinna en rädsla som man egentligen inte är redo att ge sig i kast med? Låter väldigt modigt tycker jag, men kanske lite dumdristigt ibland. Är det det du menar?



Anne-Marie: Vi snackade också på cafét här om veckan om att komparera ordet död. Mina gamla förfäder är lika döda, de kan inte vara dödare än varandra (hoppas jag). Fast min själ är nog lite dödare nu än när jag var barn :-)



Hugo

2008-08-12 @ 21:47:27
Postat av: Annemarie

Bästa ni två, och hej Hugo, fikarkompis... jag tror vi får ta en fika igen snart... nyfiken på om du fått tag i böckerna jag rekommenderade... och jag tycker din själ verkar mer levande än du själv tänker den... oj så jag längtar efter samtalet av den dignitet vi hade senast, och så glad jag är att du skriver här.



Mats!

Jag tror på det mod som kommer inifrån, att tvingas bli modig tror jag inte alls på...



Allt gott till er båda,

Anne-Marie

2008-08-12 @ 22:05:28
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Hugo Heden

På lör- och söndagar hittar man med största sannolikhet mig och Marion på cafét förmiddag/dag! :-) Ser aldrig Johan där dock.



Har inte haft nån stor framgång med böckerna.



Fotbollens Himmel och Helvete finns inte i vanliga bokhandlar, men dock på biblioteket.



Button -- vet inte riktigt var jag ska leta.. Filosofihyllan?



Fast Hjalmar Söderberg är ju inte svårt att hitta.



Här är boken Johan rekommenderade -- Ät allt! Hellre Nästan Rätt än Exakt Fel: http://www.bokus.com/b/9150108786.html

2008-08-13 @ 09:59:59
Postat av: Annemarie

Jag kommer dit Hugo, och jag fixar boken till dig... om jag inte hinner till lördag så vill jag gärna ge den till dig en annan gång... låt mig få göra det!

Kul att du minns den där boken...ska köpa den.

Må allra bäst idag... jag ska träffa Khemiri... inte ett öga rött... inte ett öga torrt... för min del.

Anne-Marie

2008-08-13 @ 10:02:48
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Janis

Ditt inlägg inspirerade mig till det första temat för "en fundering" på vår blogg idag!



Ja, mod kan nog bara mätas i relation till en själv. Idag gjorde jag något som när jag gjorde det första gången krävde ett mycket större mod än vad som krävdes i dag.Och mod kommer inifrån, men ibland måste jag tvingas göra, för att det skrämmande ska bli gjort och inte låtas bli - och för att jag ska inse att jag vågar, nästa gång. Då kan jag vara glad över tvånget, övar att någon puttade mig - och att stupet inte var alltför brant, utan att jag klarade mig "med högst ett par blåmärken på knäna".

2008-08-13 @ 23:21:54
URL: http://metabolism.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback