DEN VÄNLIGA MATTEBOKEN



Matteborgen, den vänliga matematikboken. Jag struntar i om detta betraktas som reklam.

Jag hörde mina kollegor packa upp sina matematikborgar... jag tror det borgar för en god matematikundervisning då lärare omsluter sina läromedel med värme. Men... det viktigaste av allt... att eleverna upplever att de omsluter sitt lärande med nyfikenhet och vilja att utvecklas. Jag har givit mina elever stor möjlighet att påverka sin undervisning, och tack vare att Matteborgen är så tydlig så kan jag mycket enkelt göra det. Matteborgen - den vänliga matteboken! Så ska det kännas, så ska det vara.


Jag har fått ta del av Matteborgen 4A vilken har översatts till blindskrift. Jag blundade och försökte närma mig ett nytt språk. Det var märkligt svårt att använda sig av känseln. Jag har inte förmågan alls. Men jag prövade... och insåg att världen är så olika för oss alla. Det viktiga är att vi alla omsluts med respekt och får redskap som gör oss delaktiga.

Anne-Marie,
En matematikbok - Matteborgen 4A översatt till blindskrift betyder 9 pärmar.





Kommentarer
Postat av: Sara

Jag har jobbat med Matteborgen (4A, 4B, 5A och 5B) och gillar den skarpt - och eleverna älskar den!

Postat av: Fröken

Så bra att du känner att boken ger eleverna möjlighet att påverka undervisningen. Jag har inte satt mig in i just Matteborgen. Kanske är den något - jag har inte sett så många böcker som varit nått att ha eller ens följt kursplanerna!

2008-08-24 @ 08:04:41
URL: http://frokens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback