SENSE OF HUMOR


GLAD I GLACIÄRER

Jag talade men en företagsledare en gång i tiden. Han berättade att vid nyrekryteringarna ville han gärna veta om den sökande hade känsla för humor. Han ansåg denna egenskap mycket viktig. Hans företag hade externa rekryterare och då han träffade den tilltänkte till den utlysta tjänsten så var det viktigt det där med humorn.

Vi hade en lång diskussion om det här. Att ha en känsla för humor handlar om självdistans och förmågan att se distanserat på ett problem och ... kunna skratta åt det. Jag minns då jag var liten, reste ensam till Chicago som trettonåring, kunde inte ett ord av språket. Min skolengelska hjälpte mig med ytterst få artighetsfraser men det var allt. Jag var där varje sommar - sammantaget i 9 månader. Under dessa månader noterade de jag bodde hos att min förståelse för språke utvecklades. De förundrades över att jag förstod skämt och att jag också kunde skämta på engelska. Jag minns att jag blev glad över deras funderingar. 

Idag sitter jag med ett överlämningsunderlag för en elev som ska vidare till en internationell skola. Som lärare ska jag fylla i elevens lärande utveckling och sociala förmåga. Som en del av dessa bedömningar räknas

Sense of humor...

Trots att det är subjektivt - att förstå varandras humor - så tycker jag frågan är intressant!
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Monica (metabolism)

Det är jag som vickar för dig imorgon... :)

Postat av: Mats

Absolut!

Kan man inte skratt åt sig själv så får man inte skratta åt andra, tänker jag ibland när pompositeten blir för stor runtomkring.

Nästa fråga kanske blir: vad är humor?

Freud talade om sublimerad aggresivitet - men det tycker jag är trist...

2008-04-28 @ 16:55:35
URL: http://lumaol.wordpress.com
Postat av: Annemarie

Monica, lycka till. Jag har förberett. A-M
Mats, jag tänkte på det Freud skrev... men ville inte baka in det i det här... Men humor är viktig. Har vi den frågan här i svensk skola?
Anne-Marie

2008-04-28 @ 19:46:09
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Mats Olsson

Jag misstänker att vi är lyckligast om vi inte problematiserar och intellektualiserar skrattet eller lusten.
Då får vi nog leva med lite slagg också - som dålig smak och aggressivitet.

2008-04-28 @ 23:38:37
URL: http://lumaol.wordpress.com
Postat av: Annemarie

Mats,
Absolut. Det är som det där fnittret, gapflabbet, skrattattacken. Kommer direkt från hjärtat. Värre är det med det där skrattet som liknas vid hånflin, men det är å andra sidan inget spontant skratt, utan ett skratt som tvingats fram och har andra syften. Hua och
usch. Det ljuvliga med skratt är att det är så underbart smittsamt.
A-M

2008-04-29 @ 05:32:58
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback