LUKTPROV

- Jag måste lukta ... ja... du är godkänd... jag luktprovar alla lärare...
En liten elev. Väldigt liten.
Man får räcka ut sin arm.
Hon förlitar sig på luktsinnet.

Det slår mig med ens att det är det första och sista sinnet som vi människor har.
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Luksinnet är fantastiskt. Tänk vad en lukt kan göra, på et ögonblick transportera mig bakåt i tiden till minnen jag hade glömt att jag hade.
Jag följer ett slingrande spår genom bloggarna. Hamnade i härlig musik hos Mats. Misstänker att du och Johanna hade ett finger med i spelet. Kram

Postat av: thord wiman

Att luktsinnet är det första och sista vi människor har och brukar är en spännande insikt. Den tanken (och alla andra miljontals...) har jag aldrig tänkt.

Hej dofterska!

DOFTAR gör jag intensivt för att inte säga glupskt för att inte säga galenskapsromantiskt på markernas alla små och stora skönheter när den praktfulla utsmyckningstiden är kommen - och blomdofter gör mig lätt berusad och små naturnära, förtroliga, artöverskridande samtal initieras för jag tror - nej, JAG VET att "blommornas dofter är deras tankar".

Tro på mig. Jag är pålitlig! Våren däremot är opålitlig - och föranleder den klassiska frågan, i skrift först uttryckt av Elias Fries i "Botaniska utflygter" och sannerligen - ingen fråga är svårare att besvara än denna:

"N Ä R
H A F V A
V I
V Å R?"

2008-04-12 @ 18:47:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback