THOREAU, JAG och MIN DOTTER

image1406

en stol för ensamhet (solitude)
två stolar för samtal
tre stolar för sällskap

ord av Thoreau och ur SKOGSLIV VID WALDEN

___________________________________________________________________________

Just nu... samtal med min dotter.... vi sitter på ett cafè. Samtalar egentligen inte alls. Det är också ett samtal. Två i tystnad. Min dotter skriver... och har en aura av tystnad kring sig. Jag skriver... har en aura av nyfikenhet runt mig.... fiket är fullt.... gamla, unga....alla. Någon sitter och skriver i ett hörn, andra samtalar över kaffekoppar, några sitter tysta och läser... jag skriver, tittar mig omkring, är mitt i....ingen kamera....men registrerar stort som smått. Inget ritblock...ritar in i mig själv... arbetsminnet är i full gång... på sikt påverkar det långtidsminnet... så allt det jag gör nu... när det oviktiga sållats bort... kommer jag att spara.... inte här...i min egen hårddisk.

Anne-Marie

Läser TORKEL KLINGBERGS BOK om den överbelastade hjärnan....

Kommentarer
Postat av: Madonnan

Det låter väldigt trivsamt iaf :)

Postat av: Kersti

Det var märkligt. Just idag har jag fått det boktipset av en psykolog som hade en fortbildningsdag (eg två halva)för oss barnarbetsterapeuter som jobbar inom Handikapp och habilitering. Det handlade om neuropsykologi och de tester vi gör med barnen, vad de egentligen mäter och vad resultaten säger oss. Också lite om olika synsätt, pedagoger kontra arbetsterapeuter. Jätte ineressant och matnytttigt.
Jag ska läsa boken. Snart.

2007-09-14 @ 22:37:58
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja...jag kan verkligen rekommendera denna bok... det betyder mycket i pedagogiska sammanhang...att vi lärare är uppdaterade på det viktigaste vi har - tänkandet och minnet...intresse och uppmärksamhet... det är en lättläst bok...med levande och vardagsnära översättningar av det hjärntekniska språket. Jag är imponerad och intresserad...intresset är på topp. Anne-Marie

2007-09-15 @ 00:07:08
Postat av: Kersti

Jag tror att vi har mycket att lära av varandra pedagoger och arbetsterapeuter. Mycket att lära som kan hjälpa barnen i sitt lärande. det skulle vi kunna prata länge om tror jag. Måste läsa boken.

2007-09-15 @ 11:14:41
URL: http://plommenad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback